Uyuşturucu ile mücadelede duyarlılık çağrısı

Van’da bulunan engelli derneklerinin ziyaret ettiği Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Osman Turgut, aileleri ve gençleri uyuşturucu kullanımına karşı dikkatli ve duyarlı olmaya çağırdı.

ASAYİŞ 26.06.2019 11:57:48 0
Uyuşturucu ile mücadelede duyarlılık çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bugün, “Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü”. Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de bu amaçla bugün çeşitli etkinlikler düzenlenecek, toplantılar ve basın açıklamaları yapılacak.

Van’da da etkinlik düzenleyecek kurumlar arasında Hayatın Renkleri Solmasın Derneği de yer alıyor. Dernek, işitme engellilere, işaret dili eğitmeni desteğinde sigara ve diğer uyuşturucu kullanımının zararları konusunda bilgilendirme yapacak.

DERNEKZİYARETLERİ
Gün dolayısıyla, bu alanda şimdiye kadar Van’da çeşitli aktiviteler gerçekleştiren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği’ne dün bazı ziyaretler gerçekleşti.   
Derneğin ziyaretçileri, Van İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Gençlik ve Spor Kulübü, Altı Nokta Körler Derneği Van Şubesi, Görme Engelliler Spor Kulübü yöneticileri oldu.
Ziyaret sırasında konuşan misafir dernek yöneticileri Hayatın Renkleri Solmasın Derneği’ne çalışmalarında başarılar dilerken, dernek Başkanı Osman Turgut da, ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.
Turgut, uyuşturucu kullanımında aile ortamının ve arkadaş çevresinin rolüne dikkat çekerek aileleri ve gençleri dikkatli ve duyarlı olmaya çağırdı.

DERNEĞİN ZİYARETLERİ
Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, hafta boyunca gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında sağlık kuruluşlarını ve bazı kamu kurumlarını da ziyaret ederken, merkez ilçelerde de afişleme çalışması gerçekleştirmişti. 

 “ARKADAŞ OLMAYIN!”
Gün dolayısıyla gazetemize açıklama yapan Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Osman Turgut, gençlere bazı tavsiyelerde bulundu.
Uyuşturucu kullanan ile arkadaş olunmamasını isteyen Turgut, “Bütün çocuklardan ve gençlerden şunu rica ediyorum; uyuşturucu madde kullandığını öğrendiğiniz arkadaşlarınıza yardım etmeyin. Onu arkadaşınız olarak kabul etmezseniz ona daha çok yardım etmiş olursunuz; çünkü bu durumda o sizin ortamınıza girmek için değişmeye çalışacaktır.” dedi.

“ANNE-BABANIZI ANLAYIN”
Gençlerin, anne-babalarının ikazlarına kulak vermelerini ve onları anlamalarını isteyen Turgut, şunları söyledi:
“Her zaman ailenize güvenin ve her şeyinizi anlatın. Size kızabilirler, ama kızıyorlarsa bilin ki iyiliğinizi düşündükleri içindir. İnsan sevmediği insana kızmaz, onu umursamaz. Sakın ailenizden bir şey saklamayın. Unutmayın ne yaparsanız yapın aileniz sizi mutlaka affeder ve size yardım eder.” 

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi