Türkiye tehdit altında! Koronavirüs yasağını bakın hangi yöntemle delmeye çalışıyorlar!

Koronavirüsün ortaya çıktığı İran’dan Türkiye’ye yönelik girişlerin durdurulması üzerine, İran’da bazı kişilerin Azerbaycan pasaportuyla Türkiye’ye giriş yapılabilmesi için yasadışı faaliyet yürüttüğü iddia edildi.

ASAYİŞ 24.02.2020 14:06:56 0
Türkiye tehdit altında! Koronavirüs yasağını bakın hangi yöntemle delmeye çalışıyorlar!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve onlarca insanın ölümüne neden olan koronavirüsün İran’da da görülmesi üzerine, İran’dan Türkiye tarafına girişler durdurulmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dün açıklanan karara göre, İran’dan bütün uçuşlar durdurulmuş, sınırdan Türkiye tarafına geçişler de yasaklanmıştı.

Bakan Koca açıklamasında, Türkiye’den İran’a geçişlerin devam edeceğini belirtmişti.

Azerbaycan pasaportuyla gelecekler

İran’da bulunan bir Türk vatandaşının yeniakit.com.tr’ye verdiği bilgiye göre, , ülkeden Türkiye’ye gelmek isteyen İranlılara yönelik yasadışı faaliyetlerde bulunan kişilerce Azerbaycan pasaportu düzenlenerek, bu ülke üzerinden Türkiye’ye geçiş yapabilmeleri sağlanmaya çalışılıyor.

Aldığı duyumu yeniakit.com.tr ile paylaşan Türk vatandaşı, yasadışı faaliyette bulunan bu kişilerin fiyat tarifesi oluşturduğunu, kendileriyle irtibata geçen İranlılara Azerbaycan pasaportu temin edeceklerini söylediklerini aktardı.

Tahir MERTOĞLU  yeniakit.com.tr