PKK elebaşlarının korumalığını yapan teröristlerden biri tutuklandı

Van İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda PKK/KCK elebaşları Murat Karayılan ve Cemil Bayık başta olmak üzere sözde üst düzey yöneticilerinin koruma görevlerinde bulunan 2 teröristten biri tutuklandı.

ASAYİŞ 17.03.2020 10:49:29 0
PKK elebaşlarının korumalığını yapan teröristlerden biri tutuklandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda PKK/KCK elebaşları Murat Karayılan ve Cemil Bayık başta olma üzere sözde üst düzey yöneticilerinin koruma görevlerinde bulunan 2 teröristten biri tutuklandı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Türkiye-İran sınırından kaça yollarla geçiş yapan ve ‘PKK/KCK terör örgütü mensubu’ olduğu tespit edilen biri kadın olmak üzere 2 PKK/KCK terör örgütü mensubu Mart 2020 günü icra edilen fiziki takip neticesinde yakalandığı bildirilmişti.

PKK/KCK terör örgütüne 1996 ve 1999 yılında katıldıklarını beyan eden teröristler, PKK/KCK terör örgütünde oldukları süre içerisinde zaman zaman Murat Karayılan ve Cemil Bayık başta olmak üzere sözde üst düzey yöneticilerinin koruma görevlerinde bulunduklarını da beyan etmişlerdi.

PKK/KCK terör örgütünün panik içerisin olduğunu da beyan eden teröristlerden biri çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğerinin ise işlemlerinin devam ettiği bildirildi.