Mahkeme Ayhan Yazlık ve Salih Geçken’in Gazeteci Ziya Türk’e attığı yalan ve iftiralara dur dedi

Van 1. Sulh Ceza Hakimliği, Van Havadis Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayhan Yazlık ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi güvenlik görevlisi Salih Geçken’in Gazeteci- Yazar Ziya Türk ile ilgili yazdıkları yalan, karalama ve iftara dolu yazılara erişi

ASAYİŞ 17.08.2020 17:24:46 0
Mahkeme Ayhan Yazlık ve Salih Geçken’in Gazeteci Ziya Türk’e attığı yalan ve iftiralara dur dedi
Tarih: 01.01.0001 00:00

1.Sulh Ceza Hâkimliği, Ayhan Yazlık’ın ‘Ziya Türk’le Sevdamız’ başlıklı 12 tane karalama ve iftira dolu yazıları ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi güvenlik görevlisi Salih Geçken’in karalama ve iftira dolu 2 yazısına erişim engeli getirdi.

ZİYA TÜRK, YALAN HABERLE OLUŞTURULMAK İSTENEN PKK GÜÇLÜ ALGISINA ENGEL OLMUŞTU
Van Havadis Gazetesi internet sitesinde, Van Büyükşehir Belediyesi’ne atılmadığı halde, ‘Van Büyükşehir Belediyesi’ne Bombalı Saldırı’ başlıklı yalan haber yayınlanarak, PKK yandaşları ve yok olmak üzere olan PKK terör örgütü için Van’da güçlü algısı oluşturulmak istenmişti. Yapılan haberin yalan olduğunu ve PKK’yı güçlü göstermek ve algı oluşturmak için yapıldığını, yazdığı haberle ortaya çıkaran Gazeteci Ziya Türk, oluşturulmak istenen algıya engel olmuştu.

YALAN HABER ÜZERİNE AYHAN YAZLIK HAKKINDA TERÖR SORUŞTURMASI
Yalan haberin ortaya çıkmasıyla Van Cumhuriyet BaşsavcılığI’nın başlattığı terör soruşturması kapsamında, Ayhan Yazlık TEM şubeye çağırılarak ifadesi alınmıştı.

Daha sonra Ayhan Yazlık’ın evine ve işyerine yalan haber üzerine başlatılan terör örgütü propagandası soruşturması kapsamında TEM Şube ekipleri tarafından baskın yapılarak bilgisayarlarına ve telefonlarına el konulmuştu.

YALAN İFTİRA VE KARALAMA KAMPANYASINI NEDEN BAŞLATTILAR?
Van Büyükşehir Belediyesine atılmadığı halde Van Havadis Gazetesi internet sitesinde “Van Büyükşehir Belediyesi’ne Bombalı Saldırı” yalan haberi yayınlanmıştı. PKK terör örgütü Van’da güçlü algısı oluşturmaya dönük yayınlanan haberin yalan olduğunu Gazeteci Yazar Ziya Türk, yazdığı bir haber ile ortaya çıkarmıştı. Sitesinde yayınlanan yalan haberi ortaya çıkarılan Van Havadis Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayhan Yazlık, bu süreçten sonra Ziya Türk hakkında karalama ve iftara kampanyası başlatmıştı.

GAZETECİ ZİYA TÜRK KARALAMA KAMPANYASINI YARGIYA TAŞIDI
PKK terör örgütünün Van’da güçlü gösterilme algısına engel olduğu için Ayhan Yazlık ve Salih Geçken’in yalan, iftira ve karalamaları ile karşı karşıya kalan Gazeteci Ziya Türk, hakkında itibar suikastı yapılmak için yayınlanan yalan ve iftira dolu yazıları yargıya taşıdı.

MAHKEME ZİYA TÜRK’E ATILAN YALAN İFTİRA VE KARALAMALARA DUR DEDİ
Ayhan Yazlık ve Salih Geçken tarafından Ziya Türk aleyhinde başlatılıp sürdürülen yalan iftira ve karalama kampanyasına mahkeme dur dedi.

Van 1.Sulh Ceza Hâkimliği 23 Temmuz 2020 tarihli 2020/2364 D.İş ve 04 Ağustos 2020 Tarihli 2020/2434 D.İş kararları ile Van Hadis Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayhan Yazlık'ın Gazeteci Ziya Türk hakkındaki ‘Ziya Efendiyle Sevdamız’ köşe yazılarıyla ilgili itibar zedeleyici, eleştiri sınırlarını aşan, iftira ve hakaret niteliğinde ve terör örgütleri ile ilişkilendirir şekilde kişilik haklarını ihlal eden ibareler mevcut olduğundan dolayı erişime engellenmesini kararlaştırdı.

Van 1. Sulh Ceza Hâkimliği, 23 Temmuz 2020 tarih ve 2020/2355 D.İş sayılı kararı ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güvenlik Görevlisi Salih Geçken’in de Gazeteci- Yazar Ziya Türk hakkındaki yalan ve iftara dolu yazılarına itibar zedeleyici, eleştiri sınırlarını aşan, iftira ve hakaret niteliğinde ve terör örgütleri ile ilişkilendirir şekilde kişilik haklarını ihlal eden ibareler mevcut olduğundan dolayı erişim engeli getirdi.

Ayhan Yazlık ve Salih Geçken aynı süreç içerisinde eş zamanlı olarak ve organizeli bir şekilde, Gazeteci Ziya Türk hakkında karalama ve iftara dolu bir kampanya başlatmıştı. Yazlık ve Geçken’in itibar suikasti yapmak amacı ile organizeli bir şekilde başlattıkları yalan ve iftiralarla dolu karalama kampanyaları 1. Sulh Ceza Hâkimliğinden geri döndü.

İŞTE AYHAN YAZLIK’IN İFTARA VE KARALAMA DOLU YAZI LİNKLERİ
Van 1.Sul Ceza Hâkimliğinin yayından kaldırılması için erişim engeli getirdiği Ayhan Yazlık’ın yazı linkleri:
https://www.vanhavadis.com/makale/4927339/ayhan-yazlik/ziya-efendiye-olan-sevdamiz-1
https://www.vanhavadis.com/makale/4929863/ayhan-yazlik/ziya-efendi-ile-sevdamiz-2
https://www.vanhavadis.com/makale/4931484/ayhan-yazlik/ziya-efendi-ile-sevdamiz-3
https://www.vanhavadis.com/makale/4934113/ayhan-yazlik/ziya-efendi-ile-sevdamiz-4
https://www.vanhavadis.com/makale/4937301/ayhan-yazlik/ziya-efendi-ile-sevdamiz-5
https://www.vanhavadis.com/makale/4941356/ayhan-yazlik/ziya-efendi-ile-sevdamiz-6
https://www.vanhavadis.com/makale/4949252/ayhan-yazlik/ziya-efendi-ile-sevdamiz-7
https://www.vanhavadis.com/makale/4953533/ayhan-yazlik/ziya-efendi-ile-sevdamiz-8
https://www.vanhavadis.com/makale/4993583/ayhan-yazlik/ziya-efendi-ile-sevdamiz-9
https://www.vanhavadis.com/makale/4998363/ayhan-yazlik/ziya-efendi-ile-sevdamiz-10
https://www.vanhavadis.com/makale/5003100/ayhan-yazlik/ziya-efendi-ile-sevdamiz-11
https://www.vanhavadis.com/makale/5014438/ayhan-yazlik/ziya-efendi-ile-sevdamiz-12

İŞTE SALİH GEÇKEN’İN İFTARA VE KARALAMA DOLU YAZI LİNKLERİ
Van 1.Sul Ceza Hâkimliğinin yayından kaldırılması için erişim engeli getirdiği Salih Geçken’in yazı linkleri:
https://salihgecken.com/icerikDetay-698-ziya-turk-kripto-fetocu-mudur.html
https://salihgecken.com/icerikDetay-700-van-daki-gazeteciye-kadin-istismari-sorulari.html

YALAN VE İFTİRALAR İLE İLGİLİ YARGI SÜREÇLERİ DEVAM EDİYOR
Gazeteci – Yazar Ziya Türk hakkında yalan iftira ve karalama kampanyası başlatarak itibar suikasti yapmak isteyen Ayhan Yazlık ve Salih Geçken ile ilgili yargı süreçleri de devam ediyor.

Van Postası Gazetesi