Erciş’te rüşvet operasyonu: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Van’ın Erciş ilçesinde kamu kurumlarına usulsüzlük yapılarak rüşvet karşılığında personel yerleştiren çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

ASAYİŞ 13.02.2021 20:41:39 0
Erciş’te rüşvet operasyonu: Çok sayıda kişi gözaltına alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın Erciş ilçesinde “koruculuk” ve “bekçilik” vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırarak para toplayan çeteye operasyon yapıldı. Sabah saatlerinde yapılan operasyon kapsamında korucu ve bekçilerin de aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı. Edinen bilgilere göre, Erciş kayyımından parke taşı ihaleleri de alan Latifiye Mahallesi Muhtarı V. D.’nin kurduğu organize çete ile onlarca kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı. Mağdurların şikâyetleri üzerine savcılık talimatıyla sabah saatlerinde birçok adrese baskın yapıldı.

Soruşturma dosyası kapsamında 120 kişinin ismi geçerken 6 kişinin gözaltına alındığı 114 kişinin ise “Müşteki” sıfatıyla rüşvet vererek mağdur edildiği gerekçesiyle ifadesine başvurulacağı öğrenildi. V. D.’nin ilçede işsiz olan birçok kişiden “bekçi” ya da “korucu” yapılmaları karşılığında 6 bin ile 38 bin TL arası para topladığı gelen bilgiler arasında. Konuya ilişkin soruşturma devam ediyor.