Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı Uca: İran sınırında ciddi önlemlerin alınması gerekiyor

İran’da 2 kişide koronavirüs için yapılan testlerin, pozitif çıktığı belirtilmişti. İki kişi de hayatını kaybetti.

ASAYİŞ 20.02.2020 11:22:12 0
Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı Uca: İran sınırında ciddi önlemlerin alınması gerekiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünyayı etkisi altına alan ve Çin'de birçok kişinin yaşamını yitirmesine yol açan koronavirüs, komşu İran'a da sıçradı. Tahran merkezli haber ajansı Mehr’deki habere göre, İran’ın Kum kentinde 2 kişinin koronavirüs taşıdığı tespit edildiğini açıklamıştı. Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanlığı Halkla İlişkiler Bölümü Başkanı Kianoush Jahanpour, virüs tespit edilen 2 kişinin üzerinde yapılan testle sürdüğünü, son sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağını duyurmuştu.

2 KİŞİ DE HAYATINI KAYBETTİ

Kum kentinde koronavirüs tespit edilen 2 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, virüsün önlenmesi ve durumun kontrol altına alınması için eğitim kurumları yarın tatil edildi Ülkede haftalık tatil, perşembe günleri öğleden sonra başlıyor, cumartesi de haftanın ilk çalışma günü.

EĞİTİMCİLERDEN UYARI

coronavirüs salgınına karşı tedbirlerin üst düzeyde olması gerektiğini ifade eden Eğitim Bir-Sen ve Memur Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca, sınırlarımızdan ülkemize girişlerde ciddi önlemlerin alınması gerekmektedir dedi. İran sınırında sağlıkla ilgili ciddi önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Uca, "İran’da iki kişinin coronavirus salgınından öldüğü kesinleşti. İran’dan ülkemize ve ilimize fazlasıyla ziyaret gerçekleştiğinden, virüsün ülkemize taşınması muhtemeldir. Bu nedenle sınırlarımızdan ülkemize girişlerde ciddi önlemlerin alınması gerekmektedir." iffadelerine yer verdi.