Doğu’da görev yapan askerlerin isimleri sızdırıldı

İtirafçı olan FETÖ’cü, Doğu’da görev yapan Mehmetçik’e ait bilgilerin, PKK’ya sızdırıldığını söyledi.

ASAYİŞ 26.12.2019 10:58:31 0
Doğu’da görev yapan askerlerin isimleri sızdırıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

15 Temmuz kanlı darbe girişimiyle, milletin iradesiyle seçtiği hükümeti devirip yönetime el koymak isteyen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), yediği tokadın etkisiyle büyük oranda dağıldı. FETÖ'ye yönelik başlatılan soruşturmalar kapsamında, çok sayıda kişi yakalandı. Bunlardan bazıları, itirafçı olarak etkin pişmanlıktan faydalanma yoluna gitti.

Örgütün "mahrem imamları"na yönelik yapılan operasyonlarda yakalanan ve itirafçı olan Y.U., FETÖ ile PKK arasındaki ilişkiyi anlattı.

"Vicdan azabı çekiyorum"

Y.U., "Bizden özelikle PKK ile ilgili gizli bilgi ve belgeleri temin etmemiz istenirdi. İstihbarat ve devletin önemli kurumlarındaki örgüt mensupları aracılığıyla bu bilgi-belgeleri alıyorduk. FETÖ çözüm sürecinin sekteye uğraması, çözüm sürecinin bitmesini istiyordu, bunun için çalışma yürütüyordu. Devlete ait çok gizli bilgi-belgeler PKK'ya sızdırıldı. PKK'ya sızdırılan bilgiler nedeniyle o dönem Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan çok sayıda asker, polis ve köy korucusu şehit oldu. O şehitler nedeniyle vicdan azabı çekiyorum." ifadelerini kullandı.