Depremi engellediğini söyleyen Yaşar hocayı hatırladınız mı?

Tasavvufun Allah, Peyamberlerimizden Hz. Muhammed, Hz. İlyas, Hızır denen ne oluduğu belirsiz varlık ve sair bazı ruhlarla görüştüğünü iddia eden şeyhlerin bir eseri olarak geçmiş yıllarda depremi durduğunu söyleyen pekçok garipten b

ASAYİŞ 25.01.2020 23:51:53 0
Depremi engellediğini söyleyen Yaşar hocayı hatırladınız mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Depremi engellediğini söyleyen Yaşar hocayı hatırladınız mı?

Tasavvufun Allah, Peyamberlerimizden Hz. Muhammed, Hz. İlyas, Hızır denen ne oluduğu belirsiz varlık ve sair bazı ruhlarla görüştüğünü iddia eden şeyhlerin bir eseri olarak geçmiş yıllarda depremi durduğunu söyleyen pekçok garipten biri de tabi ki Manisalı Yaşar hoca denen zat idi.

Yaşar efendi depremi Allah'ı ikna edip uzaklaştırdığını iddia eden, üstelik depremi kara bulutların çökmesi olarak nitelendiren bir hoca idi.

Halk arasında Yaşar Hoca ismiyle tanınan bu şeyh, kendisinin Allah ile konuşarak Manisa'da olacak Depremi 'Doğu'ya göndererek, Manisa'yı bir felaketten kurtardığını' iddia edebilmişti.

Yaşar Hoca’nın ettiği laflar yenilir yutulur cinsten değildi. Ayakta iken rüya gören bu meczup, ''Deprem Sibir Dağı'nın üzerinden Manisa üzerine siyah bulut halinde çöktü. Allah beni görevlendirdi ben de gelmesin dedim. İkinci defa gene hücum etti ben yine gelmesini istemedim bulut yine geri gitti. Deprem üçüncü defa yine bulut halinde Manisa'ya hücum etti, ben yine Rabbimden gitmesini, Manisalıların evlerinin yıkılmasını istemedim ve Allah bunu kabul etti.'' deyip konuşmasına devam ediyor.

Her zaman söylüyoruz.

İslam aleminin felaketi kevni ayetleri bırakıp rivayetlerle yol alaması sonrasında dini bidat ve hurafeler istila etti. Allah'ın kevni ayetleri olan Fizik, Kimya, Biyoloji, Jeoloji, Astronomi, Matematik, Coğrafya... gibi ayetlerden habersiz toplumun karşısında Yaşar hoca gibilerin din adına uydurduğu her zırvalığı millet gerçek sandı. 

Zamanla bu zırvalar dindenmiş gibi kabul görüp bu kez bu zırvalıkları dinden değil diyenler taşlanmaya başlandı.