Bem Bir Sen heyetinden yaralı zabıtaya ziyaret…

Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın ve beraberindeki heyet, saldırıya uğrayıp yaralanan zabıta memurunu evinde ziyaret etti.

ASAYİŞ 28.10.2019 10:19:53 0
Bem Bir Sen heyetinden yaralı zabıtaya ziyaret…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Hayvan pazarı denetiminde yaralanan zabıta memuru Maruf Özhan’ı ziyaret eden Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay, yaralı memura geçmiş olsun dileklerini iletti.

Maruz kaldığı saldırı sonrası Bem-Bir-Sen üyesi Maruf Özhan iş göremez hale geldi.

           Konuyla ilgili konuşan Şube Başkanı Altın, “Halkımızın hijyenik ortamda et ürünlerinin tüketmesi için canla başla denetim yapan zabıtalarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Zabıtalar ilimizin düzeninde ve tertibinde sorumlu olan yerel yönetimlerin şehir polisidir. Zabıtamıza yapılan bu saldırı toplumun vicdanını sızlatmaktadır” dedi.

         Saldırıyı gerçekleştiren kişi ve kişilerin gerekli cezaları almaları için haklarında yasal süreç başlatılması ve sürecin caydırıcı bir sonuca ulaştırılması gerektiğini söyleyen Altın, “Her gün 200 kanunu takip etmek zorunda olan zabıta, aldığı sorumluluk gereği görevini yerine getirirken hakaret, darp, yaralanma gibi durumlara maruz kalmaktadır. zaman zaman’da görevi başında bu sorumluluğu canıyla ödemektedir. Artık yaşanan bu olaylara dur deme vakti gelmiştir. İlimizin kronikleşmiş olan seyyar satıcı sorunu başta olmak üzere bir çok alanda zabıta memurlarımız denetimler yapmaktadır. Denetimlerin tamamı yaşam standartlarımızın daha iyi hale gelmesi için yapılmaktadır. Zabıtanın denetim alanı gıdadan inşaata kadar kısacası insanın yaşadığı tüm mekanlarda kontrolör görevi girmektedir. Bu kadar zorlu görevleri başarıyla yerine getirmeye çalışan zabta memurlarımıza zarar vermek insanı olmayan bir davranıştır. Bem-Bir-Sen Van Şubesi olarak bu saldırıyı Zabıta memurlarımıza yapılan saldırı sonrası zanlıların gereken cezaları almaları konusunda gereken takibi yapacağız. Yaralanan zabıta memuru üye arkadaşlarımıza acil şifalar diler, böyle üzücü olayların  bir daha olmamasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.