İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki haftada uyuşturucu ile mücadele kapsamında 72 ilde gerçekleştirilen operasyonların bilançosunu açıkladı. Aralarında Van'ın da bulunduğu illerde düzenlenen operasyonlarda bin 933 şüpheli gözaltına alınırken, 927 kilogram uyuşturucu madde ile 1 milyon 296 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, operasyonlara 3 bin 720 ekip, 6 bin 130 personel, 21 hava aracı ve 62 narkotik dedektör köpeği katıldı.
Operasyonların gerçekleştirildiği iller arasında Van'ın yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Adana, Bursa, Gaziantep, Mersin, Antalya, Konya, Kayseri, Şanlıurfa, Kocaeli, Samsun, Manisa, Hatay, Elazığ, Erzurum ve birçok il yer aldı.
Uyuşturucuyla mücadelede kararlılık mesajı veren İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine göz açtırmayacağız" ifadelerini kullandı. Yerlikaya, operasyonlara katılan tüm güvenlik güçlerine teşekkür ederek, bu mücadelede halkın da desteğinin önemine dikkat çekti.
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında operasyonların kararlılıkla süreceği belirtildi.