ZULMÜN HER TÜRLÜSÜ LANETLENDİ.VİDEO İZLE

VAN,ADANA,VE BİNGÖLDEKİ SALDIRILAR KINANDI!`

VAN 24.10.2014 14:20:20 0
ZULMÜN HER TÜRLÜSÜ LANETLENDİ.VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00

 

En karanlık günlerinde bile böyle rezil linç yaşanmadı`Van`da Cuma sonrası basın açıklaması yapan Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnsiyatifi, "Diyarbakır sokaklarında kurban eti dağıtan gençlerin linç girişimlerine zılgıtla eşlik eden kadınlar Kürt anneleri mi? Bu ülkenin en karanlık günlerinde bile böyle rezil linç yaşanmadı."diyerek katliamlara tepki gösterdi.

Müslüman  Kardeşlerle Dayanışma İnsiyatifi, Türkiye ve bölgedeki olaylarla ilgili Cuma Namazı çıkışı Hz. Ömer Camii önünde basın açıklaması yaptı. İnsiyatif adına basın açıklamasını okuyan Erhan Şengül, son zamanlarda talan, vahşetlerin Türkiye toplumunda tepki meydana getirdiğinin altını çizdi. 

“Şener cinayetinin azmettiricilerinin kamuoyuyla paylaşılmamış olması düşündürücüdür”
M. Latif Şener’in infazının PKK tarafından yapıldığını ortaya çıktığını ifade eden Şengül, “Geçtiğimiz hafta içinde ilimizde, mütedeyyin, herkesçe sevilen samimi gayretli kendi halinde 65 yaşlarındaki Muhammed Latif Şener kalleşçe bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu menfur cinayeti PKK`nin şehir yapılanması YDG-H adında bir örgüt attığı twitlerde üstlenmiştir ve sonuç itibariyle olayla ilgili güvenlik birimlerince 4 kişi gözaltına alınmış, bu dört kişiden ikisi saldırıyı PKK`nin talimatıyla yaptıklarını itiraf etmiş ve tutuklanmıştır. Ailesinden edinilen bilgiye göre Muhammed Latif Şener`in daha önce İslami kimliğinden ötürü bazı çevrelerce tehdit edildiği anlaşılmıştır. Saldırıdan sonraki tutuklamalar olumlu bir gelişme olmakla birlikte bu cinayetin arkasındaki azmettiricilerin kamuoyuyla paylaşılmamış olması düşündürücüdür.” diye konuştu. 

“Bu olaylar barış ve kardeşliğe vurulmuş bir darbedir”
Çıkartılan olaylarla, çözüm ve barış isteyenlerin bu fikirde tutarsız ve ciddiyetsiz olduklarını belirten Şengül, “Söz konusu saldırı dışında bölgedeki diğer cinayetlerle ilgili faillerin de elde bilgi ve linç görüntüleri olduğu halde açıklığa kavuşturulmaması anlaşılmaz bir durumdur.  IŞİD’le hiçbir bağlantısı bulunmayan cami cemaatinden bir müminin sırf sakalından ve tebliğ gayretinden dolayı kalleşçe ensesinden vurulması, aynı zamanda yine bir hafta önce Adana`da bir gazete dağıtıcısının benzer şekilde öldürülmesi ve Bingöl Karlıova`da bir HÜDA PAR üyesinin evinden çıkarken taranarak öldürülmesi sükûnetin sağlanmaya çalışıldığı, barış ve kardeşliğin yeşertilmeye çalışıldığı bu günlere vurulmuş bir darbedir. ” dedi. 

“Linç girişimlerine zılgıtla eşlik eden kadınlar Kürt anneleri mi?!”
Şengül açıklamanın devamında, “Doksanlı yılları hatırlatan faili meçhul cinayetleri canlandırmak isteyenler kime hizmet etmektedirler? Biz şunu biliyoruz ki bu yapılanlar hiç kimseye fayda sağlamayacaktır ve özünde Kürt halkına zarar verecektir. Kürt gençleri daha ne kadar barbarlık yolunda kullanılacaktır. Diyarbakır sokaklarında kurban eti dağıtan gençlerin linç girişimlerine zılgıtla eşlik eden kadınlar Kürt anneleri mi? Bu ülkenin en karanlık günlerinde bile böyle rezil linç girişimleri yaşanmadı. Acaba bu linç edilenler, enselerinden kahpece vurulanlar, Kobani`ye giden yardımları mı engellediler? Yoksa yıllarca Kemalist düzenin şemsiyesi altında Kürt halkının dilini ve kimliğini mi inkar ettiler? Bölgemizde şiddet devam ederken siyasi iktidarın yeterli tedbirleri hala almamış olması da düşündürücüdür. Bölgedeki güvenlik zaafıyetinden dolayı bu tür katliamlar gerçekleşmiştir. Eğer güvenlik zaafıyeti yoksa Devlet olayların bütün faillerini derhal bulup kamuoyunu rahatlatmalıdır. “ ifadelerini kullandı. 


“Saldırı talimatı veren HDP ve PKK, tüm halktan özür dilemeli”
Şengül, “Hala IŞİD`i bahane ederek İslami kurumları; sakallı ve çarşaflı insanları hedef alan saldırıları ve ölümleri nefretle kınıyoruz. Bölgeyi şiddet sarmalı ve kaos ortamına çevirenler ve bunun talimatını veren HDP ve PKK, saldırıya uğrayan, iş yerleri yakılan ve yıkılan esnaflarımızdan, Kuran kurslarımızdan, İslami derneklerimizden ve tüm halkımızdan özür dilemelidirler. Son olarak İslam`ın adına yakışır şekilde Müslümanlar olarak davranacağımızı, tevhid, adalet ve özgürlükten taviz vermeyeceğimizi, barış ve kardeşliği öncelediğimizi bildirir, bu olayların bir daha yaşanmamasını özellikle temenni ederiz.” şeklinde konuştu. 

Yapılan basın açıklamasına destek veren STK’ların isimleri şöyle sıralandı: Adım-Der, Birlik Vakfı, Dost Eli Derneği, Dost Kapısı Derneği, Elmas Kalem Derneği, Fatih Kur`an Kursu Derneği, Van Genç-Der, Gökkuşağı Derneği, Van İyilik Der, Güvenlik İş Sendikası, Hak ve Kardeşlik Derneği, Van İlim Yayma Cemiyeti, İmamı Azam Derneği, İnsan ve Medeniyet Hareketi-Van , İsra -Der, Özgür-Der , Van İHH gönüllüleri, Veren El Derneği, Nüve Der, Van Genç Gönüllüler Derneği, Kevser Derneği, Eminpaşa Kuran Kursu, Mustazaflar Cemiyeti, Sabır Der, Rahmet Eli Gıda Bankası, İkra Der, Tatvan Der, Diyanet Sen Van Şubesi, Van Sağlık Der, Tüm İşçi Emeklileri Derneği, Van Emlakçılar Derneği, Eğitim ve Çevre Gönüllüleri Derneği. (İLKHA) 

DESTEK VEREN KURUMLAR

Adım-Der,   Birlik Vakfı ,  Dost Eli Derneği , Dost Kapısı Derneği, Elmas Kalem Derneği , Fatih Kur’an Kursu Derneği ,  Van Genç-Der,   Gökkuşağı Derneği , Van İyilik der,  Güvenlik İş Sendikası ,   Hak ve Kardeşlik Derneği,   Van İlim Yayma Cemiyeti,   İmamı Azam Derneği,   İnsan ve Medeniyet hareketi-Van ,    İsra -Der,   Özgür-Der ,  Van İHH  gönüllüleri,   Veren El Derneği,   Nüve Der,   Van Genç Gönüllüler Derneği,   Kevser Derneği,   Eminpaşa Kuran Kursu,   Mustazaflar Cemiyeti,  Sabır Der,   Rahmet eli gıda bankası,   İkra Der,  Tatvan Der,  Diyanet Sen Van Şubesi,  Van Sağlık Der,  Tüm İşçi Emeklileri Derneği,  Van Emlakçılar Derneği,  Eğitim ve çevre Gönüllüleri Derneği,