Zorluoğlu: Zararları temin edeceğiz!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilli Murat Zorluoğlu çıkan yangında işyerleri zarar gören esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, zararların tazmin edileceğini ve kimsenin mağdur bırakılmayacağını söyle

VAN 9.06.2018 17:16:34 0
Zorluoğlu: Zararları temin edeceğiz!
Tarih: 01.01.0001 00:00
    Van Beşyol Meydanı Hastane Caddesi üzerinde bulunan Rus Pazarında önceki gece çıkan yangında yaklaşık 10 işyeri tamamen küle dönerken, 20 ye yakın dükkân da duman ve isten zarar gördü.

   İş yerleri zarar gören esnafı, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilli Murat Zorluoğlu ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Rus pazarında incelemelerde bulunan ve esnafla bir araya gelen Vali Zorluoğlu, “Devletimiz, Hükümetimiz ve Büyükşehir Belediyesi olarak esnafın yanındayız” dedi.

   Esnafın yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılanan Vali Zorluoğlu "Çıkan yangından sonra esnafımıza destek vermek amacıyla buraya geldik. Buradaki esnafımız küçük esnaftır. Buradaki esnafın üç eşyası bile yansa onun için büyük bir yıkımdır. Ama devletimiz güçlü bir devlettir. Her zaman vatandaşının yanındadır. Bu afette zarar gören vatandaşlarımıza gereken desteği sağlayacağız. Bu konuda rahat olun. Gerekli çalışmalar en kısa sürede başlayacak zararlar tazmin edilerek kimse mağdur edilmeyecek" dedi.

   RUS PAZARI ESNAFINA MÜJDE…

   Alanda incelemelerde bulunan Vali Zorluoğlu Esnafa buranın çok kötü göründüğünü kendilerine destek vermeleri halinde alanı trafiğe kapatarak alt yapısını tamamen yenileyeceklerini söyledi.

    Vali Zorluoğlu "Burası kentte gelenlerin sıkça ziyaret ettiği çok kalabalık bir alan. Burada artık bir düzenleme yapmanın zamanı geldi. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak buranın sorunlarını en kısa zamanda gidermek için çalışmalara başlayacağız. Proje hazırlayacağız.  Siz esnaflarda bize destek olursanız buranın çok güzel yolları kaldırımları olur. Bu kirli görüntüden hem biz hem de Van kurtulmuş olur" dedi.

   Yangının gece saatlerinde elektrik kontağından çıktığını belirten esnaf Yavuz Bilirer "İş yerlerimiz tamamen yandı. Zararımız çok. Sağ olsun bugün Sayın Valimiz ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu bizi ziyaret etti. Bize gereken yardımların yapılacağını söyledi. Onun gelişi bizi çok mutlu yalnız olmadığımızı gördük. Allah ondan razı olsun" dedi.

   Vali Zorluoğlu'nun Rus Pazarı ziyaretine Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, İlgili Daire Başkanları katıldı.