Zorluoğlu: Yatırımlar sürecek

Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu, son yıllarda Van'a önemli yatırımların yapıldığını belirterek, bundan sonra da yatırımların süreceğini ifade etti. Yürütülen bin 428 projenin toplam bedelinin esk

VAN 18.10.2017 20:00:13 0
Zorluoğlu: Yatırımlar sürecek
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van İl Koordinasyon Kurulu Ekim ayı toplantısı Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleşti.

Tuşba Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleşen koordinasyon toplantısında, kurum ve kuruluş yetkilileri yaptıkları ve yapılacak olan çalışmalar konusunda bilgi verdi.
    Söz konusu toplantıya, Vali ve Başkan Vekili Zorluoğlu'nun yanı sıra, Vali Yardımcısı İbrahim Civelek ile kamu kurum yetkilileri katıldı.
   Van'da 2017 yılı içerisinde yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler aktaran Vali Zorluoğlu, 33 yatırımcı kurum kuruluşunun yatırım yaptığını belirterek, "Yürütülen toplam bin 428 tane projemiz var. Bunların da yatırım bedeli yaklaşık 6 buçuk milyar Türk lirasıdır. Bundan önceki yıllarda yapılan harcama toplam 1. 7 milyardır. 2017 yılı ödeneğimiz bütün projeler bazında 1 milyar liranın biraz üzerindeydi. Tabi bu başlangıç ödeneğidir. Şuana kadarda 474 milyon liralık bir harcama yapılmış ve yüzde 46'lık bir nakdi gerçekleştirmeyi ifade ediyor" dedi.

    Vali Zorluoğlu'nun konuşmasının ardından kurum yetkilileri yapılan ve yapılacak olan yatırımlar konusunda bilgi aktardı.