Ziraat Odası mühendisleri mahalle mahalle geziyor

Van Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, tarım sezonunun başlaması ile birlikte sahada çalışma başlattıklarını belirterek, çiftçilere tarla ekimi, gübreleme ve sulama konularında bilgilendirmede bulunduklarını söyledi. Van’d

VAN 17.04.2018 13:21:17 0
Ziraat Odası mühendisleri mahalle mahalle geziyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

İKİ HAFTADA 40 MAHALLE

Çiftçilere yönelik yapılan bilgilendirmelerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, son iki hafta içinde 40 mahalleyi dolaştıklarını söyledi.
Tarla ekimi, gübreleme ve sulama konusunda bilgilendirmede bulunduklarını ifade eden Özgökçe, “Oda danışmanlarımız, mühendislerimiz bağda, bahçede, tarlada çiftçilerimizin sorunlarını dinlediler. Tarla, bağ ve bahçeler gezildi. Eksikler ve yapılması gerekenler konusunda çiftçiler bilgilendirildi. Oda danışmanlarımız, ziraat mühendislerimiz çiftçilerin ekim, gübreleme ve sulama konusunda doğru bildiği yanlışları tespit edip çiftçilere doğru bilgilendirme yaptı.” dedi.

 

SULAMA SEZONU
Önümüzdeki günlerde sulama sezonu başlayacağı için şimdiden bu konuda da bilgilendirmede bulunduklarını belirten Özgökçe, “Şu anda kuraklıkla ilgili önemli bir sıkıntı yok. Son yağışlar da etkili oldu. Mesela ağaçta çiçek varken sulama olmaz. Ama önümüzdeki günlerde sulama sezonu başlıyor, mühendislerimiz tarafından çiftçilere doğru sulama hakkında da ayrıca bilgilendirme yapıldı.” diye konuştu.   

 

HASAT MEVSİMİNE KADAR SÜRECEK 
Çiftçinin doğru üretimle ilgili bilgiye ihtiyacı olduğunu ve imkanları dahilinde bunu aktarmaya çalıştıklarını ifade eden Özgökçe, “Çiftçimiz daha çok bildiği şekilde üretim gerçekleştiriyor, bu da verimsizliğe yol açıyor. Ama odaya bağlı ziraat mühendislerimiz özellikle de büyük çiftçileri dolaşarak doğru bilgilendirmelerde bulunuyor. Bu yılki bilgilendirme çalışmalarımız danışmanlarımız öncülüğünde, hasat sezonuna kadar sahada devam edecektir” diye kaydetti.

 

AĞAÇ DİKİMİ VE BUDAMA
Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, oda tarafından, Mart ayından itibaren çok sayıda mahalle dolaşılarak, çiftçilerin ağaç dikimi ve budanması konusunda da bilgilendirildiğini hatırlattı.  
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi