YYÜ`de “Kahrolsun Şeriat!“ sloganları

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nde PKK/BDP`li öğrenciler, Dicle Üniversitesi`ndeki olayları bahane ederek yaptığı eylemde, 'Kahrolsun Şeriat' sloganları attı. Yapılan eylem, DÜ`deki provokasyonun tüm ülkeye yayılmaya çalışıldığı

VAN 10.04.2013 15:00:54 0
YYÜ`de “Kahrolsun Şeriat!“ sloganları
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nde PKK/BDP yanlısı YÖDER öğrencileri, Dicle Üniversitesi`ndeki olayları bahane ederek yaptığı eylemde, İslam`ın kutsallarına hakaret ederek "Kahrolsun Şeriat" sloganları attı.

 

Dicle Üniversitesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği öncesi davet afişleri asan peygamber sevdalısı bir grup öğrenci, PKK`lı 40-50 kişilik grubun saldırısına uğramıştı. Bugün ise PKK/BDP`lilerin üniversitenin dışında yönlendirdiği bazı çeteler, Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü üyelerine bıçaklarla saldırdı.

 

Yapılan saldırıda Bilge Gençlik Kulübü üyesi Mahmut Durmaz, İlyas Kaya, Muhlis Bayancuk ve Serhat Sönmez aldıkları bıçak darbeleriyle yaralandı.

 

Tüm bu olaylar sıcaklığını korurken PKK/BDP yanlısı YÖDER öğrencileri, YYÜ` de düzenledikleri eylemde, DÜ`de başlayan provokasyonlara bir yenisini daha ekledi.

 

Merkezi yemekhane önünde toplanan PKK/BDP yandaşları İslam`a ve kutsallarına hakaret ederek, "Kahrolsun Şeriat" sloganları attı.

 

Kampus durağında bir basın açıklaması yapan PKK/BDP yandaşları İslam`ın kutsallarına küfrederek tehditler savurmaya devam etti.

 

Yapılan tüm bu eylemler PKK/BDP yandaşlarının Dicle Üniversitesinde başlatmış olduğu provokasyonunun tüm ülke geneline yayılmaya çalışıldığı yorumlarına neden oldu. (Fırat Arslan - İLKHA)