YYÜ'de işsizlik paneli

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) 'Öğrencinin zor zamanı işsizlik' konulu bir panel düzenlendi.

VAN 5.06.2013 18:50:12 0
YYÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) "Öğrencinin zor zamanı işsizlik" konulu bir panel düzenlendi. YYÜ, İŞKUR ile Valiliğinin katkılarıyla düzenlenen panele, Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İŞKUR İl Müdürü M. Salih Serçe ve öğrenciler katıldı.


Panelin açılışı konuşmasını yapan Rektör Peyami Battal, Türkiye'deki en büyük sorunların başında işsizliğin geldiğine dikkat çekti.


Türkiye'de eskiye oranla iş imkanlarının daha da arttığını söyleyen Battal, "İşsizlikle baş etmemiz için önce kendimizle baş etmemiz lazım. Kendi gücümüzü doğru tespit etmemiz lazım. Kabiliyetimizi doğru tespit etmemiz lazım. Daha doğrusu önce kendimizi keşfetmemiz lazım. Kendimizi iyi yetiştirdiğiniz takdirde kesinlikle gelecekte işsizlik sorunu olmayacağı gibi çevrenizdeki insanları da istihdam etme imkanı var" şeklinde konuştu.


Yapılan açılış konuşmasının ardından Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan'ın başkanlığında panele geçildi. Panelistler Yrd. Doç. Dr. M. Akif Arvas, Vali Yardımcısı Zafer Çoşkun, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü M. Salih Serçe kendilerine ayrılan süre içerisinde birer konuşma yaptı. (Fırat Arslan-İLKHA)