Yyü'de 'Hayalimdeki Türkiye' Konferansı

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Prof.Dr.Yasin Aktay, 'Darbecilerin anayasa yapması gayrimeşrudur.'

VAN 10.05.2013 18:11:49 0
Yyü
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, "Darbecilerin anayasa yapması gayrimeşrudur. Halk bir şekilde görüşlerini ortaya koyma mekanizmasıyla kendi anayasasını yapmalıdır" dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) 30. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Hayalimdeki Türkiye" konulu konferanslar dizisi, devam ediyor.

Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti MKYK Üyesi Aktay, 10 yıl öncesine kadar hayal olan birçok şeyin, Türkiye'de gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

İnsanların gerçekçi hayaller kurarak bu hayalleri için mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Aktay, gerçekleşme ihtimali olmayan hayalleri düşünmenin caiz olmadığını belirtti.

Aktay, 10 yıl önceki devlet yapısıyla şimdiki devlet yapısı arasında büyük farklılıklar olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Artık devletiyle bütünleşen bir millet var. Devlet milletine uymuş ve bir kaynaşma olmuş. Artık milletin hizmetkarı olan bir devlet var. Bu bizim ilk hedefimiz hayalimizdi. Şimdiye kadar devlet vatandaşın sahibiydi. Oysa biz,

'devletin patronu ve sahibi olan bir halk' diyoruz. Dün belki bu uzak bir hayaldi ama bugün gerçekleşmeye başlayan bir hayal. Artık devleti sorguluyoruz."

Türkiye'de yeni bir anayasa sürecinin yaşandığını ve tüm kesimlerin bu sürece dahil olduğunu anlatan Aktay, anayasanın, toplumsal sözleşme ve insanların taleplerini belirli zeminlerde tartışarak bir metne bağlayan araç olduğunu kaydetti.

Anayasayı yapacak tek gücün halk olduğuna dikkati çeken Aktay, "Darbecilerin anayasa yapması gayrimeşrudur. Halk bir şekilde görüşlerini ortaya koyma mekanizmasıyla kendi anayasasını yapmalıdır. Daha önceden dayatmayla göstermelik referandumlarla hazırlanan anayasanın değiştirilmesi sürecinin yaşandığı dönemde tüm kesimler sürece dahil olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Aktay'ın konuşmasının ardından konferans soru cevap bölümüyle devam etti.