YYÜ`de Ders Başı Yapıldı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nde (YYÜ) 2012-2013 akademik yılı açıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal yaşanılan 2 yıkıcı depreme rağmen bugün normal olarak eğitim-öğretime başladıkları için

VAN 30.10.2012 18:24:45 0
YYÜ`de Ders Başı Yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
YYÜ` de 13 fakülte, 4 yüksekokul ve 7 meslek yüksek okulunda eğitim ve öğretime başlandı. YYÜ öğrencileri deprem güçlendirmesi yapılan binalar ile yeni yapılan binalar ve prefabrik dersliklerde ders başı yaptı.

Derslerin başlaması ile ilgili açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, güçlendirme çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Kısa sürede birçok fakülte ve meslek yüksekokulu binamızın deprem güçlendirme çalışmasını bitirdik. Yine prefabrik derslikler ve yeni fakülte binalarını hizmete açtık. Barınma konusunda da eski binalarımızda güçlendirme çalışması yaptık ve buna ilave yeni yurtlar yaptırdık. Yaptığımız çalışmalarla hem derslik hem de yurt kapasitemizi arttırdık. Bu şekilde 2012-2013 akademik yılına hazırlıklarımızı yaparak bugün öğrencilerimizin ders başı yapmasını sağladık. Şu an hiçbir sıkıntı yaşanmadan derslerimiz başlamış bulunuyor." diye konuştu.

2012-2013 akademik yılının aksamadan devam edeceğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Battal, kısa sürede üniversitenin toparlanmasında desteği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.(Mahmut Aytekin-İLKHA)