Yyü'de 'Aile Danışmanlığı' Programı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nin (YÜSEM) istihdama yönelik düzenlediği 'Aile Danışmanlığı' programları devam ediyor.

VAN 15.05.2013 18:23:11 0
Yyü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nin (YÜSEM) istihdama yönelik düzenlediği 'Aile Danışmanlığı' programları devam ediyor.

Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gürol Zırhlıoğlu, açılan 'Aile Danışmanlığı Sertifika Programı'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 'Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Hakkında Yönetmeliği'ne uygun olarak açıldığını söyledi. Programın yoğun katılımla devam ettiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Gürol Zırhlıoğlu, "Gelen yoğun talepler üzerine müdürlüğümüz, Aile Danışmanlığı Sertifika Programı'nın hafta sonu grubunu açmıştır. Kayıtlar 31 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edecek, dersler ise haziran ayı içerisinde başlayıp, cumartesi ve pazar günleri 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacaktır. Program 300 saat teorik, 120 saat uygulama ve 30 saat süpervizyon eğitimi olmak üzere 450 saatlik bir eğitimi kapsayacaktır. Aile Danışmanlığı Sertifika Programı, ülkemizin değişik illerinde hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı aile danışmanlığı merkezlerinde hem de özel kurumların ihtiyaç duyduğu 'aile danışmanı' unvanına sahip danışmanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Aile Danışmanlığı Sertifika Programı'na üniversitelerin lisans programlarının sosyoloji, tıp, psikoloji, sosyal hizmet, PDR, hemşirelik ve çocuk gelişimi bölümlerinden mezun olanlar başvurabileceklerdir. Kursu başarıyla tamamlayan adaylar hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdürlüklerine bağlı aile danışma merkezlerinde hem de özel aile danışma merkezlerinde 'aile danışmanı' olarak çalışabilecekleri gibi özel aile danışma merkezi de açabileceklerdir. Aile Danışmanlığı Sertifika Programı'na ek olarak 120 saatlik 'Aile Danışmanlığı Meslek Elemanı Sertifika Programı' ise hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı aile danışmanlığı merkezlerinde hem de özel kurumların aile danışmanlığı merkezlerinde ihtiyaç duyulan meslek elemanı olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu programa ise yukarıda belirtilen bölümlerin yanı sıra okul öncesi öğretmenliği, aile ve tüketici bilimleri alanlarından mezun olanlar başvurabilecektir" dedi. - Van