YYÜ’de 11 akademisyene daha ihraç

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminden sonra YYÜ’de başlatılan soruşturmalar hakkında açıklamalarda bulunan YYÜ Rektörü, FETÖ’ye bulaşanları üniversitede barındırmayacaklarını söyledi.

VAN 6.09.2016 18:25:17 0
YYÜ’de 11 akademisyene daha ihraç
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van YYÜ’de, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapmasında FETÖ bağlantılı 11 akademisyen daha görevden ihraç edildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü’nün başlattığı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 11 akademisyen hakkında daha ihraç kararı alındı. Bu kararla birlikte ihraç edilen personel sayısı 21’e ulaştı.

YYÜ Rektörlüğü’nün başlattığı FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 9 doçent ve 2 yardımcı doçent hakkında ihraç kararı verildi. YYÜ bu 11 akademisyen hakkında Yüksek Öğretim Kurulu’na ihraç istemiyle dosya gönderdi. 

“KURUNUN YANINDA YAŞIN DA YANMAMASI İÇİN TİTİZLİKLE ÇALIŞIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kurdukları 3 komisyon ile çok titiz bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, “Biz daha önce de defalarca söyledik bu terör örgütüne bulaşanları üniversitemizde barındırmayacağız. Fakat kurunun yanında yaşın da yanmaması için titizlikle çalışıyoruz” dedi.

Daha önce 4 profesör, 3 yardımcı doçent ve bir araştırma görevlisi ile 2 idari personel YYÜ’den ihraç edilmişti.