YYÜ, ücretsiz servis sağlayacak

Van’da 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Beşyol Meydanı’ndaki nöbetini sürdüren vatandaşlar, darbe girişiminin ikinci haftasında da alandaydı.

VAN 30.07.2016 11:05:23 0
YYÜ, ücretsiz servis sağlayacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Önceki gece alana YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan da katıldı. Rektör Battal, nöbete gelip ulaşım problemi yaşayanlara ücretsiz servis imkanı sunacaklarını söyledi.

Önceki gece alana gelen Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal burada toplanan halka seslendi. Battal, 15 Temmuz darbe gecesi tedirgin olduklarını, ancak bugün bu alanlarda mutlu olduklarını ifade ederek, nöbetteki vatandaşlara ücretsiz servis müjdesi verdi.
Sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile kurum amirlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen demokrasi nöbetine önceki akşam mahalle muhtarları da destek verdi, dün akşam da sanatçı Aydın Aydın darbeye tepki amacıyla alana geldi.
Nöbete katılan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ilk geceden beri kararlılıkla darbeye karşı duran Vanlılara teşekkür ettiğini söyledi. Ulaşım sıkıntısı yaşayanlara servis sağlayacaklarını söyleyen Battal, “İlk akşam buradayken hepimiz hüzünlüydük. Şimdi mutluyuz, artık bundan sonra bu alçak girişimlerin olmayacağına inanıyoruz. Bizler el ele vererek bu alçakça girişimi bertaraf ettik. Bundan sonra da bu birlikteliğimizi koruyacağız” dedi.
Rektör Battal ayrıca nöbet bitiminde evlerine yürüyerek gitmek zorunda kalanlara yardımcı olmak amacıyla sabaha kadar ücretsiz servis hizmeti vereceklerini söyledi.
Daha sonra alandaki vatandaşlara seslenen AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "bitti" demeyinceye kadar alanları terk etmeyeceklerini söyledi. Soğanda, "Bu alçak girişimi hep birlikte millet olarak bertaraf ettik. Öyle bir ders aldılar ki bir daha böyle bir girişimi akıllarından bile geçiremeyecekler. Hepinizi demokrasi nöbetine davet ediyorum. Millet kararını vermiştir. Reis 'yeter' demeyinceye kadar bizler yeter demeyeceğiz. Demokrasi nöbetine devam edeceğiz" diye konuştu.
Ayrıca Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan da bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından halkın demokrasi nöbeti saat 02.00’da kılınan teheccüd namazı ile devam etti.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -