YYÜ: Sağduyu elden bırakılmamalı

Ankara'da meydana gelen hain saldırı sonrası her yerden tepkiler geliyor. Bu tepkilerden biri de Yüzüncü Yıl Üniversitesi Senatosundan geldi.

VAN 12.10.2015 20:51:33 0
YYÜ: Sağduyu elden bırakılmamalı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 YYÜ Senatosu tarafından yapılan yazılı açıklamada; "10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da meydana gelen elim hadise aziz milletimizi derinden yaralamıştır. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Senatosu olarak Cumhuriyet tarihimizin bu en kanlı terör eylemini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Ölenlere rahmet; yakınlarına baş sağlığı; yaralılara acil şifalar ve ailelerine sabırlar diliyoruz." denildi.
Açıklamanın devamında ise şu hususlara değinildi; "Hiçbir kutsalı tanımayan, tek amacı kan dökmek olan, halkı tedhiş ve korkuyla sarsmaya çalışan terör örgütleri; bu çabalarına ulaşmak için Ankara'da oldukça vahşi bir eyleme başvurmuşlardır. Bu kanlı eylem bir kez daha göstermiştir ki terör, çoluk çocuk demeden, genç yaşlı ayırt etmeden sivil halkın kalbine kadar inebilmekte, masum insanları yok etmek için hiçbir sınır tanımamaktadır. İnsanlık onurunu ayaklar altına alan bu kanlı eylem, tarihin sayfalarına kapkara bir leke olarak kaydedilecektir. Milletçe yastayız. İçimiz kan ağlamaktadır. Yüreğimiz alev alev yanmaktadır. Fakat bedbinlik, yılgınlık, korku ve özellikle de ümitsizlik bizlere yakışmaz! Şurası açıkça bilinmelidir ki terörün istediği de aynen budur! Bu vahşi yaratıklar, aramıza korku ve endişe tohumları ekerek geleceğimizi karartmayı hedeflemektedirler. Bilhassa içimize nefret tohumları ekerek Kürtlerle Türkleri karşı karşıya getirmek ve bu yolla Ortadoğu'nun en güçlü kalesini de ortadan kaldırmak istemektedirler. Bu kalleş oyunu bozmanın tek yolu yine aziz milletimizin irfanından geçmektedir. Halkımız her zaman olduğu gibi sağduyulu davrandığı müddetçe bu vahşi yaratıkların istediklerini elde etmeleri imkânsızdır. Bizler bir olduğumuz müddetçe terör gayesine ulaşamayacak ve yüce devletimiz kahhar eliyle onların kökünü kazıyacaktır."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -