YYÜ Öğretim Üyesinin sergisi Almanya'da beğeniye sunuldu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sezer Cihaner Keser’in “SİMURG ” adlı Heykel Sergisi Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu Merkezi (TBB-Türkischer Bund Berlin-Brandenburg) Binasında sanatseve

VAN 20.06.2018 18:22:31 0
YYÜ Öğretim Üyesinin sergisi Almanya
Tarih: 01.01.0001 00:00
   YYÜ Öğretim  Üyesi Doç. Dr. Sezer Cihaner Keser Almanya Berlin’de açtığı ahşap, döküm ve karışık teknik malzemeler kullanılarak üretilmiş 14 heykelden oluşan serginin isminin  Doğu kozmolojisinin efsanelerinden birisi olan Simurg kuşundan aldığını söyledi. Doç. Dr. Keser ayrıca evrensel ve metaforik anlamlar barındıran, Doğu efsanelerine göre olgunlaşma, sonsuzluk, küllerinden yeniden doğma ve ölümsüzlük temsili olan  “Simurg” sergisinde daha önce Nuh Nevi’den adlı sergisinde de ele aldığı “insanın içindeki korkularla yüzleşme, daha barışçıl bir dünyaya erişme hayalinin temsilini” evrensel bir efsanenin yeniden yorumlanması ile sanatsal üretimler yaparak ortaya koyma çabasında olduğunu kaydetti.  

    Keser’in insanlık tarihinde önemli efsanelerden hareketle çalıştığı, sanatsal yaşamındaki yedinci kişisel heykel sergisi olan Simurg Berlin TBB Merkezinde 29 Haziran 2018 tarihine kadar gezilebilecek.
 

    Heykeltraş Sezer CİHANER KESER kimdir?
    1976 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünden mezun oldu. 2000 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı aynı zamanda Rektörlük Sanat Danışmanlığı görevini yürüttü. 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Heykel Anasanat Dalı’nda yüksek lisans programını tamamladı. 2002-2005 arası çalışmalarını Almanya’da sürdürdü.  2002 – 2004 Berlin Humboldt Üniversitesi, Winckelmann Enstitüsü Kültür ve Sanat Bilimi Sokrates Program öğrenciliği yaptı. 2003 yılında İsmail – Çoban Stiftung İ.G. zur Förderung jungen Künstler Vakfı “Atelierhaus” Yaz Okulu’na gitti. 2009 yılında Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitimin Kültürel Temelleri Anabilim Dalı, Güzel Sanatlar Eğitiminde Doktorasını aldı.  2010 yılında Erasmus Programı kapsamında Letonya Sanat Akademisi’nde eğitim verdi. 2013 yılında Doçentlik unvanını aldı. Halen Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Anasanat Dalı’nda Öğretim Üyesi kadrosunda olup, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde sanat eğitimi derslerini vermek üzere ek görevli öğretim üyesi olarak 2547 sayılı Kanunun 40/b maddesi uyarınca görev yapmaktadır. Yedi kişisel sergisi, iki anıt uygulaması ve iki ödülü bulunan sanatçı, Almanya, Danimarka, Letonya, Arjantin, Yunanistan, Hırvatistan, Lübnan, Makedonya, Rusya başta olmak üzere yurtdışında ve yurtiçinde birçok uygulamalı heykel sempozyumu, festival, sergi, workshop, etkinlik ve projelerde bilimsel/sanatsal çalışmalarda bulunmuştur. Çok sayıda kurum, kuruluş ve özel koleksiyonda eserleri yer almaktadır. Sanat Eğitimcileri Derneği (SEDER) ve Çağdaş Heykeltıraşlar Derneği (ÇHD) üyesi olan sanatçı, çalışmalarına Ankara ve Van’da devam etmektedir.