YYÜ ÖĞRENCİLERİ HALEP İÇİN KERMES AÇTI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde birkaç topluluğun bir araya gelerek oluşturduğu YYÜ Kardeşlik Platformu, Halep halkına yardım amacıyla bir kermes açtı.

VAN 25.10.2016 14:48:35 0
YYÜ ÖĞRENCİLERİ HALEP İÇİN KERMES AÇTI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yılmaz Sönmez/Van Olay

YYÜ Kardeşlik Platformu, Suriye’nin Halep kentinde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren halka yardım etmek amacıyla kermes açıldı.

Suriye’de 5 yıldır devam eden iç savaş sebebiyle, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Halep halkı yararına YYÜ İlahiyat Fakültesi önünde açılan kermese yoğun ilgi oldu.

YYÜ yerleşkesinde açılan kermeste yöresel yemekler, hamur işleri, el yapımı işlemeler, süs eşyaları, yemek, tatlı ve pasta çeşitlerinin yanında çeşitli kitaplar da sergilendi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Değerler Eğitimi, Kalem ve Yaşam, Genç Hekimler, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Yardım GönüllüleriileGenç İHH öncülüğünde düzenlenen kermes sadece bir gün süreceği belirtilirken, diğer taraftan Halep'te sivillere yönelik devam eden katliamlara dikkat çekmek amacıyla bir fotoğraf sergisi de açıldı.

 

Sadece bir gün sürecek kermes hakkında bilgi veren Enes Yasakan, “Suriye'de beş yıldır devam eden iç savaşta 500 bine yakın insan hayatını kaybetmiş, 2 milyon insan yaralanmış, 10 milyon insan muhacir ve mülteci durumuna düşmüş, 13 milyon insan da gelir getirecek her türlü imkânı kaybetmiştir. Bizlerde bu nedenden dolayı Değerler Eğitimi, Kalem ve Yaşam, Genç Hekimler, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Yardım Gönüllüleri ile Genç İHHöncülüğünde bir kermes düzenlemeye karar verdik. Kermesten elde ettiğimiz geliri mağdur Halep halkına göndereceğiz.” dedi.