YYÜ kendi balını üretti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ), “Kendi balını kendin üret projesi” çerçevesinde ilk kez üretilen balın hasadı yapıldı.

VAN 21.09.2016 18:29:27 0
YYÜ kendi balını üretti
Tarih: 01.01.0001 00:00

YYÜ Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından ilk kez bu yıl geliştirilen “Kendi balını kendin üret hobi arıcılığı projesi” ile bu yıl öğretim üyeleri kendi ballarını kendileri üreterek hasadını yaptı. Kendisine ait kovandaki balı kendisi çıkaran YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Daha önce hobi arıcılık ile ilgili duyurumuzu yaptık, öğretim üyelerimize birer kovan sattık, ücretlerini aldık. Üretimimizi gerçekleştirdik, bugün de birlikte bal hasadı yapıyoruz. Tamamen doğal olan balımızı piyasaya da süreceğiz” dedi.

“Bu projemiz Türkiye’de bir ilktir”


YYÜ Ziraat Fakültesi Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Erkan ise, uygulamanın Türkiye’deki üniversitelerde bir ilki teşkil ettiğini ifade ederek, “Hobi arıcılığı, 'kendi balını kendin üret' projesi kapsamında; arıyı sevdirmek, doğayı sevdirmek, insanları doğal bal tüketimine teşvik etmek ve bal tüketimini artırmak amacıyla yürüttüğümüz bu çalışma Türkiye'de bir ilktir. Önümüzdeki yıllarda Van’da ve çevre illerde de yaygınlaşacağını umuyorum” diye konuştu.

YYÜ kendi balını üretti