YYÜ’ de Sorunlar Bitiyor!

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Peyami Battal üniversitenin ulaşım ve çevre sorunlarının artık geride kaldığını söyledi.

VAN 30.03.2015 11:32:51 0
YYÜ’ de Sorunlar Bitiyor!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Rektör Battal, konuyla ilgili gazetemizin sorularını yanıtlayarak projelerini ve üniversitenin sorunlarının geride kaldığını belirtti.
Yeni çevre yolunun etkin olmasıyla beraber ulaşım sıkıntılarını geride kaldığını ve kampüsün çevre düzenlemesiyle ilgili ‘Alle’ projesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi artık daha cazip daha yaşanabilir bir kampüs haline geleceğini vurguladı.
2014 yılında ihalesi yapılıp ve yapımına başlanan Yaya Allesi ve çevre düzenlemesi işi 2016 yılında tamamlanması planlanıyor. Kredi Yurtlar Kurumu yurtları ile Eğitim Fakültesine kadar uzanan eksen üzerindeki bu projenin tamamlanması, kampüs alanının cazibesinin artacağı ve daha yaşanabilir bir geleceğin yakın olduğu belirtildi.
Çevre yolunun aktif olması ulaşım sorunlarını geride bıkacağını ifade eden Battal, “Artık çevre yolumuz faal durumdadır. Dolayısıyla çevre yolu üzerinden gerek minibüs, gerekse otobüs veya yeni otobüsler olsun çevre yolunda şuan ilerliyorlar. Artık çok ciddi bir ulaşım sorunu olacağını zannetmiyorum. Ama biz onuda dikkate almak zorundayız. İhtiyaç duyulursa kampüs içi ulaşımla ilgili biz yeni bir çözüm yoluna gideceğiz” dedi.
“Yeni tahsis edilen 8 otobüsün kampüse sürekli seferleri olacaktır”
Ulaşımla ilgili yeni otobüslerin talepleri üzerine tahsis edildiğini belirten Battal, “Son dönemde taleplerimiz üzerine 8 adet yeni otobüs buraya tahsis edildi. Ulaşımı büyük oranda rahatlattı. Tabiki belli dönemlerde yoğunluklar olabilir. Yani gerek sabah erken saatlerde, gerek akşam çıkış saatlerinde bir yoğunluk olabilir, ama artık eskisi kadar yoğunluk olmayacağını düşünüyoruz. Yeni tahsis edilen 8 otobüsün kampüse sürekli seferleri olacaktır. Tabi yeni otobüsler belli saatlerde yolcu taşıyor. Dolyısıyla onlar burada bir rahatlatma sağlayacaktır. Ama bu konuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizim bu konuda taleplerimiz oluyor bu taleplerimiz doğrultusunda çözüm üretilmeye çalışılıyor. Tabi sorunlarımızda bu yeni otobüslerinin çalışmasıyla beraber tekrar bakacağız. Hakkaten başka birşeye ihtiyaç varmı, biz bunu yinede paylaşacağız. Umarım ulaşım sorunu büyük oranda çözülmüş olacaktır” ifadelerini kullandı.
“Alle yolu bittiği zaman YYÜ çevresi tamamen değişmiş olacak”
Alle yolunun kampüsün çevresini rahatlatacağını söyleyen Battal; “Üniversitenin çevre sorunlarıyla ilgili şuan itibariyle Alle yolu projelerimiz var. Şuan bir danıştay aşamasında firmalar birbirileriyle mahkeme sürecini başlattılar. O danıştayda devam ediyor. Umarım 1 ay içerisinde o sonuçlanır. 1 ay içerisinde neticelendiğinde biz şuna inanıyoruz artık o Alle yolu bittiği zaman Yüzüncü Yıl Üniversitesinin çevresi tamamen değişmiş olacak. Yine ona bağlı olarak diğer aksaklıklarında geliştiriyoruz. Zaten yeşillendirmeye ilişkin son dönemlerde yapmış olduğumuz çalışmaları herkes görüyor. Oldukça etkin bir şekilde devam ediyoruz. aynı doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Birkaç yıl içerisinde inşallah Yüzüncü Yıl Üniversitesi artık daha cazip daha yaşanabilir bir kampüs haline gelecektir” şeklinde konuştu. Öte yandan Alle yolu projesinin bitmesiyle birlikte Rektör Battal, Şehirden insanların temiz nefes alıp, rahatlamak için kampüsteki bu alana gelip yürümek isteyecektir, dedi.



Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ Yılmaz Sönmez/Van Olay