Yüksekdağ, DBP'yi ziyaret etti

Seçim çalışmaları kapsamında Van'a gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) EŞ Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ, dün sabah saatlerinde DBP Van il örgütünü ziyaret etti.

VAN 7.10.2015 19:43:38 0
Yüksekdağ, DBP
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Eş Genel Başkan Yüksekdağ'ı DBP Van İl Eş Başkanları Hamiyet Şahin ve Münir Aras karşıladı. Ziyarete HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Tuğba Hezer, Adem Geweri ve Milletvekili adayları Bedia Özgökçe, Lokman Ergün ve HDP-DBP Van İl Yöneticileri katıldı.
Ziyarette konuşan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ; "Bu seçimleri halklarımızın yönetime taşınması olarak görüyoruz. Halkımızın yönetime katılması için birlikte hareket edeceğiz. 7 Haziran seçimlerinde DBP ile kolektif bir çalışma sonucu halkın da desteği ile büyük bir başarı elde ettik. Halkların yönetime katılması için bu seçimlerde de birlikte hareket edeceğiz. Bu seçimleri halklarımızın yönetime taşınması olarak görüyoruz. Siyasi rejim tıkandı ve tekrar seçim yolunu tuttu. Bizler ise rejimin demokratikleşmesi için çabalarımızı devam ettireceğiz. Öz yönetim çabalarımız devam edecek. Bizler rejimleri demokratik bir şekilde değiştirecek en iyi yerde duruyoruz." şeklinde konuştu.
HDP ve DBP'ye seçim öncesi ve seçim sonrası saldırıların yanı sıra gözaltı ve tutuklama furyasının olduğunu anlatan Yüksekdağ şunları söyledi, "DBP bölgede özyönetimin sözcülüğünü çok iyi devam ettiriyor. Bunu birlikte sürdüreceğiz. Halkların yönetime taşıdığı güçlerin siyasete taşınması için birlikte hareket edeceğiz. Yeni demokratik Türkiye için birlikte hareket edeceğiz. Van'da bir çok yönetici ve eşbaşkanlarımız gözaltına alındı. Partimiz üzerindeki devlet baskısı devam ediyor. Saldırılar karşısında beraber direneceğiz."
DBP İl Eşbaşkanı Hamiyet Şahin 1 Kasım seçimlerde yine başarıya ulaşacaklarına inandığını vurguladarken, DBP Eşbaşkanı Münir Aras ise 7'den 70' Van halkının yanlarında yer aldıklarını kaydederek, 1 Kasım günü Van'da 8'de 8 yapacaklarını iddia etti.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -