Yrd. Doç. Mehmet Top, konferansa katılacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, Hakkâri’nin Çukurca ilçesindeki kültürel varlıklar ile ilgili olarak düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılacağını söyled

VAN 8.11.2017 10:51:07 0
Yrd. Doç. Mehmet Top, konferansa katılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Hoşap Kalesi başta olmak üzere Van’daki tarihi mekanlara yönelik yaptığı restorasyon ve kazı çalışmaları ile tanınan Van YYÜ Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde bugün gerçekleştirilecek olan “Çukurca’nın Kültürel ve Turizm Değerleri” konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak.

 

ÇUKURCA’DA TARİH ONARILACAK

Gazetemize konuşan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, Çukurca’nın tarihi mekânlar açısından Hakkâri’nin en zengin bölgesi olduğunu söyledi.

Bakanlıkça Çukurca’daki tarihi değerlerle ilgili proje çalışmalarının başlatıldığını, bu çerçevede bir konferans verileceğini belirten Top, “Ben bu konferansta oradaki tarihi eserlerle ilgili bir sunum yapacağım. Nasturi kiliseleri, Tiyar’daki Hızır Peygamber Camii, diğer tarihi camiler, taş evleri ile Çukurca çok zengin bir ilçe” dedi.

 

TAŞ EVLER ONARILACAK
Çukurca’da geleceğe aktarılacak önemli kültür miraslarından birinin taş evler olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, “Bununla ilgili proje çalışmaları başlatılmış. Buradaki taş evler koruma altına alınacak, restore edilecek. Bununla ilgili de konferansta fikrimi söyleyeceğim” diye konuştu.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi