YÖREX'te Van rüzgârı esti

Antalya'da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı 2017'de (YÖREX) Van rüzgarı esti. Van Büyükşehir Belediyesi fuarda kentin tanıtımı amacıyla yoğun bir mesai harcadı.

VAN 17.09.2017 20:58:15 0
YÖREX
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Bu yıl 8. si Düzenlenen YÖREX Fuarı'na Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Van Ticaret ve Sanayi Odası ve Van Ticaret Borsası işbirliği halinde katıldı. Fuarda Van ilinin kültürel, tarihsel, sanatsal ve yemek kültürü ile ilgili çeşitli tanıtımlarda bulunuldu.
   Büyükşehir Belediyesi fuarda 5 gün boyunca Van ilinin tanıtımı ile ilgili sinevizyon sunumu yaparak broşür, el ilanı ve CD gibi çeşitli materyaller dağıttı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kadın Kooperatifi tarafından üretilen Van kilimleri, Van balı, savatlı gümüş işlemeciliği ürünü takılarda katılımcıların büyük beğenisini topladı. Van kedisi ve meşhur Van lezzetlerinin de tanıtıldığı fuarda yaklaşık 7000 kişiye Van kahvaltısı, keledoş, ayranaşı ve erişte aşı yemekleri ikram edildi.
   Fuara katılan kurum ve dernek temsilcileri Van'ın tanıtımı için yoğun bir mesai harcayan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'na katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.
Fuarda Van standını ziyaret edenler arasında Antalya Valisi Münir Karaloğlu, çeşitli siyasi partilerin Antalya milletvekilleri, Muratpaşa ve Kepez Belediye Başkanları, Antalya'da yaşayan Vanlıların yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile bir çok yerli ve yabancı turistler de vardı.