Yine kaza: 2 ölü, 21 yaralı

Van'da dün meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybederken, 21 vatandaş da yaralandı.

VAN 6.02.2018 12:58:52 0
Yine kaza: 2 ölü, 21 yaralı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van-Erciş karayolunun 40'ıncı kilometresinde, saat 05.15 sıralarında meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken 21 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgilere göre Van'a seyir halinde olan bir yolcu otobüsü, bilinmeyen bir nedenle yoldan çıkıp yan yatarak bir süre sürüklendi.
Kazayı haber alan çok sayıda sağlık, itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), jandarma ve polis ekibi olay yerine intikal etti. Jandarma ve polis, başka kazaya sebebiyet vermemesi için olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, yaralılar, otobüsten çıkarılıp ambulanslarla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi ile Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayatını kaybettiği anlaşılan 2 kişi de otopsileri yapılmak üzere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi morguna götürüldü.

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Meydana gelen kazaya ilişkin Van Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi; “İlimiz Erciş ilçesinden il merkezi istikameti yönüne 40. km.’de 05.02.2018 günü 05.15 sıralarında ölümlü ve yaralanmalı tek taraflı trafik kazası meydana gelmiştir. Sürücü A. B. sevk ve idaresindeki 34 YK 9983 plaka sayılı yolcu otobüsünün, yolun sağından yoldan çıkarak devrilip sürüklenmesi şeklinde gerçekleşen kaza sonucunda; yolcular arasında bulunan iki (2) vatandaşımız hayatını kaybetmiş, sürücüyle birlikte yirmibir (21) vatandaşımız ise yaralı olarak kaldırıldıkları çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili tahkikat devam etmekte olup, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa dileriz.” Haber: Mürsel ÖNER

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi