Yılmaz: Van, tekstilde umut veriyor

Van Terziler, Konfeksiyoncular, Kunduracılar Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkan Adayı Arslan Yılmaz, Van'ın son yıllarda tekstilde de umut verdiğini belirterek, özellikle İranlı turistlerin Van'da giyime yöneldiğini dile getirdi. Yılmaz

VAN 6.12.2017 21:59:24 0
Yılmaz: Van, tekstilde umut veriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van'da oda seçimlerine az bir süre kala başkan adaylarında da artış var.
Van Terziler, Konfeksiyoncular, Kunduracılar Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkan Adaylığını açıklayan Arslan Yılmaz, gazetecilerle bir araya gelerek, kentin son yıllardaki tekstil potansiyelini anlattı.
   Urartu Otel'de basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Van, hem Ortadoğu’ya, hem Orta Asya’ya açılan bir kapı ve Türkiye’nin değil, bölgenin en önemli merkezlerinden biridir. Bunu son zamanlarda yaşanan sirkülasyondan ve Van’ın gündemden hiç düşmeyen bir kent olmasından da çok rahat anlıyoruz” dedi.
   Van’ın İran sınırının 300 kilometre olduğuna işaret eden Yılmaz, “Van ile İran arasında ciddi bir ticari işbirlii yaşanıyor. Tam da bu noktada önemli bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Evet, kentimize İranlılar geliyor ve ciddi bir alışveriş hareketliliği yaşanıyor. Örneğin, istatistiklere bakıldığında 2023 vizyonu kapsamında 1 milyar dolar ihracad hedefi bulunan Van, 39 milyon dolar ile son yılların en yüksek ihracat rakamlarına ulaşmıştı. Van’ın yılın üçüncü çeyreğinde 32 milyon dolar civarındaki ihrcat dağılımının başını 8 milyon dolar civarında bir rakam ile giyim eşyası çekiyor. Yani Van, İran’a şu sıralar en çok giyim satıyor” dedi.
   Tekstilkentin önemine de vurgu yapan Arslan Yılmaz, “Giyim ihracatının artmasında Tekstilkent ve ardından açılan üretim merkezlerinin de payı büyük. Daha düne kadar tutmaz denilen tekstilkent, kabuğuna sığmadığı gibi, önemli yatırımların da önüsü oldu. Hatta cazibe merkezleri ve benzeri programlarla Van’da yatırım yapmak için bekleyen çok ciddi de firmalar var. Van tekstilde İran ve diğer Ortadoğu ve Orta Asya ülkeleri için yeni bir alan olabilir. Ama bunun için oturup beklemeyeceğiz. Bunun için biz Vanlılar, da sorumluluk alıp bu yükselişin parçası olacağız. Böylge bir süreçte bizler de böyle bir misyon için Van’ın ve sizlerin huzurundayız. Kentin böylesi bir süreçte güçlü bir Van Terziler, Konfeksiyoncular, Kunduracılar Giyim Sanatkârları Esnaf Odası temsiliyeti ihtiyacı olduğuna kanaat getirerek, bizler de bu yolda aday olmaya karar verdik. Biz bu süreci Van’ın lehine kullanmaya, Van’ın tekstil, giyim, konfeksiyon ve diğer tüm üretim sektörlerinin bu yükselişte pay sahibi olması, katkı sunması noktasında en çok üyesi olan oda olarak sürecin içinde olması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
   Van Terziler, Konfeksiyoncular, Kunduracılar Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkan Adayı Arslan Yılmaz, Van’da güzel işlerin olacağını ve kendilerinin de söz konusu oda ile bu işin içinde olacaklarını belirterek, “Sadece bir oda olmayacağız. Bir odaya tıkılıp kalmayacak, büyüyen bu sektörün ön ayakları olacağız. Van, tekstilde, konfeksiyonda ve diğer giyim ürünlerinde lider olmaya bu kadar yakınken, bizler projelerimiz ile odamızın değerli üyelerinin ve ilimiz esnafının desteğine talibiz.Bunun için biz de ‘varız’ demek için buradayız. 28 yıldır aynı kişi ile yönetilen odamızda değişimin şart olduğuna inanıyoruz” dedi.