Yılmaz Erdoğan, Gevaş'ta açıkladı; “Vizontele-3'ü düşünüyorum“

Van’ın Gevaş ilçesinde, “3. Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği” düzenlendi. Şnliğe katılan Vizontele filmi oyuncusu ve yönetmeni Yılmaz Erdoğan, Vizontele 3 için de çalışmalarının olduğunu ve bu ziyaretinin biraz da bunu yoklamak

VAN 13.09.2018 18:50:22 0
Yılmaz Erdoğan, Gevaş
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

15 yıl aradan sonra Gevaş Belediye binası balkonuna çıkan ve film sahnesindeki gibi burada balkondan halka seslenen Yılmaz Erdoğan; "Sizinle tekrar burada muhabbet etmek benin için bir onur. Şimdi Vizontele'nin devamı ile ilgili düşüncelerim var ama çok ısrar ederseniz yani yaparım, yoksa… Üç üç de güzel ha… İnşallah bu önerinizi BKM kültür merkezine götüreceğiz. Ekip oluşturulursa neden olmasın?” dedi. Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan da balkon konuşmasında, Vizontele film repliklerinden alıntılar yaparak şöyle konuştu; "Bugün tarihi bir gündür. Bana soruyorlar, ne bakımdan tarihi bir gün diye. Söyleyeyim, yav Yılmaz Erdoğan gelmiş daha ne olacak? Bir alkış. Projemizin ilham kaynağı, bu güzel birlikteliğin müsebbibi, ‘Deli Emin’ karakterine ruh veren, bize Deli Emin’in bu gözlükleriyle hayata bakmayı öğreten, Gevaş’ı onun gözlerinden görmemizi, Hakkâri kültürünü bize sağlayan sevgili Yılmaz Erdoğan, 15 sene sonra yine burada ve bu balkonda. Bundan daha tarihi ne olabilir ki? Evet, bugün tarihi bir gündür."

DAKA'nın da desteklediği “3. Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği” Gevaş Belediyesi tarafından, ilçe merkezinde gerçekleştirildi. Şenliğe, Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, DAKA Genel Sekreteri İbrahim Halil Güray, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, oyuncu ve yönetmen Yılmaz Erdoğan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
Saat 14.00’te başlayan şenlik çerçevesinde önce Van Gölü parkuru yapıldı. 
Daha sonra bisikletli grup Pınarbaşı Mahallesi’ne giderek buradan ilçe merkezine doğru bisiklet sürdü.

 

VİZONTELE 3

Program öncesinde Yılmaz Erdoğan, BKM ekibinden Ersin Korkut, Ferhat Bilgin, Erdoğan Korkut ile Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan Akdamar Adası’nı gezdi.
Erdoğan, gezi sonrasında Akdamar İskelesi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Vizontele 3 üzerinde çalışmalarının olduğunu ifade eden Yılmaz Erdoğan, şunları söyledi:
“Benim için ihmal ettiğim evime dönmek gibi bir şey. Başkanı tebrik etmek gerekir, çok duygulandırıcı bir şey. Geçen sene söz verip gelememiştim, bu sene söz verip geldim. Bunun her sene büyüyerek, geleneksel bir hale gelmesini isteriz, elimizden gelen katkıyı sunarız. Nerde iyi bir fikir görürsem, gider desteklerim. Vizontele 3 ile ilgili bir düşüncem var. Biraz onu da yokluyorum, aslında hikâyecilik olarak, kendimi de, yöreyi de yokluyoruz. Bu gezi o konudaki kesin kararımı belirleyecek. Ama iyi gidiyor, yapabiliriz. Organize İşler 2’yi yapınca daha çok yığıldı işler, ama hayat bizi buraya getirdiyse, yaparız herhalde.”

 

BALKON KONUŞMASI 

Yılmaz Erdoğan ve Sinan Hakan daha sonra belediye binasına geçti ve burada Vizontele filminde olduğu gibi bir “balkon” konuşması gerçekleştirdi. 
Vizontele filmindeki tiplemelerin canlandırılarak gerçekleştirilen konuşmada Belediye Başkanı Sinan Hakan, şunları söyledi:
“Bugün tarihi bir gündür. Bana soruyorlar, ne bakımdan tarihi bir gün diye. Söyleyeyim, yav Yılmaz Erdoğan gelmiş daha ne olacak? Bir alkış. Projemizin ilham kaynağı, bu güzel birlikteliğin müsebbibi, ‘Deli Emin’ karakterine ruh veren, bize Deli Emin’in bu gözlükleriyle hayata bakmayı öğreten, Gevaş’ı onun gözlerinden görmemizi, Hakkâri kültürünü bize sağlayan sevgili Yılmaz Erdoğan, 15 sene sonra yine burada ve bu balkonda. Bundan daha tarihi ne olabilir ki? Evet, bugün tarihi bir gündür. Alkış. Vizontele filminde geçtiği için Gevaşlıların talebi üzerine bu balkonu yaptık. Aha size balkın, aha size ‘Deli Emin’.” 

 

“VİZONTELE DEVAM MI EDİYOR..?”

Gevaş’ta bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ve şu anda ilginç bir ruh hali içinde olduğunu ifade eden Yılmaz Erdoğan da, şöyle konuştu:
“Yahu şu anda gerçek mi, yoksa vizontele devam mı ediyor? Çünkü tam filmdeki gibi bir kalabalık var, neredeyse oyuncu arkadaşlarımı görüyorum, ‘ne bakımdan deli’ diyenler var. Bu yeni balkondan da, balkon konuşmasından da haberim yoktu, az önce öğrendim. Ama burası benim için uzun süre önce yaşadığım çok özel bir yer, neredeyse Hakkâri kadar beni etkileyen bir yer. Sizinle tekrar burada muhabbet etmek benin için bir onur. Şimdi devamı ile ilgili düşüncelerim var ama çok ısrar ederseniz yani yaparım, yoksa… Üç üç de güzel ha… İnşallah bu önerinizi BKM kültür merkezine götüreceğiz. Ekip oluşturulursa neden olmasın?”

 

AÇILIŞ PROGRAMI

Balkon konuşması ardından Pınarbaşı Mahallesi’nde açılış programı düzenlendi. 
Programda konuşan Belediye Başkanı Sinan Hakan, katılımcılara teşekkür ederek, şenliği düzenleme fikrinin nasıl doğduğu hakkında bilgi verdi.
Hakan, daha sonraki yıllarda daha geniş katılımlı bir şenlik düzenlemeyi umut ettiklerini de sözlerine ekledi. 
Yapılan konuşma ardından ilçe merkezine doğru bisiklet sürüşü gerçekleştirildi. 
Çeşitli parkurlarda gerçekleştirilen bisiklet sürüşünün yanı sıra plaket sunumunun da yapıldığı şenlik sonunda akşam saatlerinde Vizontele 1 sinema gösterimi yapıldı. Haber: M.Selim KURT / Adil HARMANCI

Yılmaz Erdoğan, Gevaş'ta açıkladı;

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi
izmir escort bayan