Yertürk istifa etti

Van’ın Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, 24 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri’nde Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) Van Milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

VAN 26.04.2018 16:51:17 0
Yertürk istifa etti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Uzun yıllardır bürokrasinin önemli kademelerinde görev yapan ve 2014 yılında Tuşba Belediyesi’nin kurulmasıyla başkan yardımcılığı görevine getirilen Yertürk, milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. Yaklaşık 4 yıldır Tuşbalıların verdiği destekle başkan yardımcılığı görevi başarılı bir şekilde yürüten memlekete kazandırdığı hizmetlerin neferi olan Yertürk, “Halkımızın verdiği bu desteklerinizden cesaret alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında Van’ı ve Vanlıyı temsil etmek için sizlerden yetki ve destek istiyorum" ifadelerine yer verdi.


AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için görevini bıraktığını anlatan Yertürk, “Dünya lideri Reisicumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bürokrasi tecrübemi aziz milletimin ve memleketim Van’ın hizmetine sunabilmek amacıyla AK Parti'den Van Milletvekili Aday Adaylığı için görevimden istifa ediyorum. ‘Mevlam, sizin için en hayırlınız başkalarına faydası olandır' buyuruyor. Ülkemiz zor bir dönemden geçerken değil elimizi, gövdemizi taşın altına koymanın zamanıdır. Vatan borcu hayatımın en anlamlı ve en kutsal borcudur.. Şimdi ödemenin zamanıdır. Bu amaçla çıktığım bu kutsal yolculukta büyük destek veren aileme, Vanlı hemşerilerime ve dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



2014 yılından bu yana yürüttüğüm Tuşba Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden 24 Haziran'da yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde AK Parti Van Milletvekilliği aday adayı olmak için bugün itibar ile istifa ediyorum.Dünya lideri olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde çıktığım bu kutsal yolculukta tüm dost ve Vanlı hemşerilerimizin dua ve desteklerini bekler, saygılar sunarım" dedi.