YERİNDEN EDİNMİŞ KİŞİLERE SERTİFİKA İMKANI

Van Ar-Ge Sürekli Eğitim Merkezi (VASEM) yerinden edilmiş kişiler için düzenlenen mesleki eğitim kursları, bireylere ilgilendikleri konularda mesleki eğitim almasına olanak sağlıyor.

VAN 11.02.2016 17:10:42 0
YERİNDEN EDİNMİŞ KİŞİLERE SERTİFİKA İMKANI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Ar-Ge Sürekli Eğitim Merkezi (VASEM) yerinden edilmiş kişiler için düzenlenen mesleki eğitim kursları, bireylere ilgilendikleri konularda mesleki eğitim almasına olanak sağlıyor.



Yılmaz Sönmez/Van Olay


VASEM güvenlik kaygıları nedeniyle yaşadıkları yerlerden göç etmek durumunda kalan, fakat geri dönmek istemeyen toplumun dezavantajlı kesimlerinden; okul öncesi eğitim çağındaki çocuklar, genç kızlar, kadınlar ve yaşlılar başta olmak üzere hayat boyu eğitim kapsamındaki toplumun tüm kesimlerine yönelik faaliyet gösteriyor.




Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Tuşba Alabayır İlkokulu Okul Müdürü ve VASEM Koordinatörü Şerif Arin, sertifikalı mesleki eğitim kurs kayıtlarının devam ettiğini belirterek, yaptıkları proje ve kurs hakkında detaylı bilgi verdi.


VASEM’de toplamda 20 kurs planladıklarını ve bu kurslara bağlı 700 vatandaşı faydalandırdıklarını ifade eden Arin, “Şu an aktif olarak devam eden iki kursumuz mevcut. Bilgisayar operatörlüğü ve okul müdürlerimize yönelik kursumuz devam etmektedir. Eğitim merkezimiz Eylül 2015 yılında faaliyete girdi. Faaliyete girdiği günden bu yana yaklaşık 20 ayrı kurs ve faaliyet planlamıştır. Bu faaliyetlerimize yaklaşık olarak da 700 vatandaşımız faydalanmış bulunmaktadır. Hali hazırda devam eden ‘Biz değişirsek Van değişir. Çünkü biz Vanız’ ve ‘Ben varım! Ben Vanım’ sloganlarıyla yerinden edilmiş kişilerle ilgili projelerimiz devam etmektedir. Şu an bilgisayar operatörlüğü kursumuzla her ders başına 1 euro alacak şekilde planlanmaktadır. Ancak günü birlik ve öğrencinin gelmediği günlerde bu ücret kesilecektir. Bu ücreti de kurs planlama sonunda kursiyere verilecektir.” şeklinde ifade etti.


“SES GETİRECEK PROJELER YAPMAKTAYIZ”


Yaptıkları bazı projelerin yerel ve ulusal medyada yer bulduğunu aktaran Arin, “Bizler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ar-Ge Biriminde çalışmaktayız ve tüm işlerimiz projelere bağlı olarak yürümektedir. Bu projelerin birçoğu eğitim camiasına hitap ettiği için dışarda çok ses getirmeyebilir. Ancak bazı projelerimiz ciddi anlamda öğrenci kitlesine hitap ettiği için dışarıda çok olumlu dönüşler alabiliyoruz. Örneğin bir proje sonucu oluşturduğumuz ‘yazarlar öğrencilerle buluşuyor’ projesi yerel ve ulusal medyada çok ses getiren bir çalışma olmuştu. Dolayısıyla Ar-Ge’nin bir parçası olarak bizlerde sürekli burada koordinasyonu sağlarken, diğer taraftan proje hazırlıyoruz. Nitekim projelerimiz kapsamında son olarak da VASEM’in tüm ısınma ve aydınlama ihtiyacını güneş enerjisinden sağlayacak projemizi TÜBİTAK'a sunduk. Bu projenin geçmesi durumunda hem binamızın tüm aydınlama ihtiyacını güneşten sağlayacağız, hem de mesleki teknik okullarımızda bir uygulama atölyesi mantığıyla burada bir portatif oluşturacağız. Dolayısıyla ciddi anlamda hem eğitim boyutuyla hem de binamıza yapısal anlamda bu projenin faydası olacaktır.” dedi.


“BİNAMIZ MEB’E BAĞLI TEK SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİDİR”


Türkiye çapında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tek Sürekli Eğitim Merkezi olduklarını savunan Arin, yaptıkları projelerle birlikte temel amaçlarını anlattı.


Arin, “Binamız yapı olarak Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tek Sürekli Eğitim Merkezidir. Binamız İç İşleri Bakanlığı’na sunulan bir proje sonucuyla yaptırıldı ve tamamen bir projenin eseridir. Dolayısıyla bizler burada projelerimizi daha detaylı yapabiliyorken, kurslarımızı aktif olarak hayatın içinde faaliyet göstermesini esas alarak yapmaktayız. İşe yaramayacak bir sertifika almak ve ya bu sertifikayı evde koleksiyon yapmak yerine, alınacak bir sertifikanın gerçekten nitelikli ve kaliteli bir sertifika olması ve bunu işe dönük hayatın içinde kullanılabilecek eğitimin verilmesini hedefliyoruz.” diye konuştu. 


Arin son olarak şu ifadeleri kullandı; “Halkımızın her zaman bize gelmesi taraftarıyız. Burada istenen her türlü kursu açabilecek durumdayız. Hizmet binamız sadece kurs almak isteyen kişiler için değil, farklı bir yeteneği olan ve yahut farklı bir alanda kurs vermek isteyen herkese de kapımız daima açıktır. Ayrıca evinde ders çalışma imkanı olmayan öğrenciler de buraya gelip hizmete sunduğumuz etüt salonlarından ders çalışabilirler.” şeklinde konuştu.



 

Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ