'Yeni transferlerle güçlendik'

Nüfusu 1 milyonu geçen şehrin tek profesyonel takımı olan Van Büyükşehir Belediyespor, yaptığı yeni transferlerle sezona iyi başlamak istiyor. Kulüp Başkanı Mahmut Pala, yeni sezon için takımın eksik bölgelerine çok iyi transferler ya

VAN 2.09.2014 13:12:26 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Bişar Ulutaş

             

          2014 yılının Mart ayında yapılan kongre ile Belediye Vanspor'un ismi Van Büyükşehir Belediyespor oldu. 10 aylık süre zarfında takımın yeni yönetimi bir yandan tesislerdeki eksiklikleri giderirken, öte yandan yeni transferler yaparak sezona iyi başlamak istiyor. Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Kulüp Başkanı Mahmut Pala ve Basın Sözcüsü Naci Kaçmaz, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade etti. 

      Takımın başına geldikleri günden bugüne hem altyapı hem de A takımı ile ilgili yoğun çalışmalar sarf ettiklerini anlatan Kulüp Başkanı Mahmut Pala, takımın ihtiyaç duyduğu noktalara transfer yaptıklarını ifade etti. 

"ÇOK İYİ TRANSFERLER GERÇEKLEŞTİRDİK"
Pala, öncellikli olarak defansa yönelik transferlerimiz yaptıklarını anlatarak, "Bildiğiniz gibi geçen yıl Birol vardı defansta ve tabii Birol bizden ayrılmak istedi. Defalarca uğraşmamıza rağmen Birol'u tutamadık. Onun yerine Keçiören Gücüspor'da top koşturan Yakup Demir diye bir arkadaşımızı aldık. Bu arkadaşımız genç, atik ve 1992 doğumludur. Geçen yıl Keçiörengücüspor'un bütün maçlarında forma giydi ve yine bildiğiniz gibi geçen yıl Keçiörengücüspor bizim grupta Play-Off'a kalmıştı. Diğer transferleri söyleyecek olursam Gölcükspor'dan Sercan Özdem, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'dan İrfan Haluk İldiz, Sandıklıspor'dan Furkan Işık Demir, ön libero olarak bunları transfer ettik. Geçen yıl bu mevkide Maksut, Burak, Ümit Kocabaş gibi oyuncular oynuyordu. Biz bu oyuncuları gönderdik. Onların yerine bunları aldık. Sağ beke elimizde mevcut olan futbolcular vardı, fakat ikinci bir futbolcu almak zorundaydık. Giresunspor'dan Tolga Karatekin'i transfer ettik. Bildiğiniz gibi Giresunspor geçen yıl PTT 1. Ligi'ne çıkan takımlardan bir tanesiydi. Bunan yanı sıra bir zamanlar bizim takımda oynayan ve daha sonra Diyarbakırspor'a transfer olan Baran Basut'u tekrar transfer ettik. Geçen sene Güngörenspor'da oynayan yine bu şehrin çocuğu olan Murat Berge'yi aldık. Yine hepinizin tanıdığı Murat Yıldırım'ı takımımızın kadrosuna kattık. Ayrıca Diyarbakır Büyükşehirspor'da oynayan çok değerli kaptanımız eski oyuncumuz Ali Kurt'u aldık" dedi. 

"ANIL DİLAVER'İ KİRALIK ALDIK"
Takıma Galatasaray'ın alt yapısında oynayan ve geçtiğimiz yıl Bucaspor'da forma giyen Anıl Dilaver'i katarak güçlerini artırdıklarını ifade eden Başkan Pala, "Geçtiğimiz yıl takımımızın gol yollarında yaşadığı sıkıntıları biliyorsunuz. Bizler de forvete iyi bir oyuncu almak zorundaydık. Bu yüzden forvete; Galatasaray'ın alt yapısında yetişen, A takımında forma giyen ve geçen yıl Bucaspor'da oynayan Anıl Dilaveri aldık. Anıl'ı kiralık olarak renklerimize bağladık. Ondan sonra Kocaelispor'dan almış olduğumuz kalecimiz Rıza Altıntaş var ve bunun dışında sözleşmesini yenilediğimiz oyuncularımız var. Takımın en yaşlı futbolcusu Ali Kurt gözüküyor. Kendisi 32 yaşında. Şuan takımımızda 17 yaşında futbolcumuz da var, 32 yaşında futbolcumuz da var. Ama takımın yaş ortalaması 22-23 olarak görünüyor" ifadelerini kullandı.


Pala, tesislerdeki çalışmalara da değinerek, "Biz yönetim kurulu ve arkadaşlarımızla yaz boyunca buradaydık. Bir yandan çalışmalarımızı sürdürürken, diğer yandan eksikliklerimizi giderdik. İşte boyası, badanası, iç dizaynı bütün bunları yaptık. Yani isteğimiz futbolcularımıza rahat bir ortam sağlamak. Kamp süresi boyunca da hiçbir gün boş durmadık" dedi.


Van'daki ilk dört karşılaşmanın gece yapılacağını ifade eden Pala, "Evimizde oynayacağımız ilk 4 maçı gece maçı olarak gerçekleştireceğiz. Bunun talebini biz yaptık. Gece olmasının, hem futbolcularımızın motivesi açısından hem de taraftarımızın motivesi açısından çok olumlu olacağını düşünüyorum" dedi. 

"TEK HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUKTUR"
Mazeret kabul etmediklerini ve tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu dile getiren Pala, "Bizim için kesinlikle hiçbir bahane ve mazeret yok. Ne yönetim, ne futbolcu, ne de bu tesisin çalışanları için hiçbir bahanemiz yok. Bizim tek hedefimiz şampiyonluktur. Biz buna göre takımımızı kurduk. Buna göre teknik heyetimizi belirledik ve yönetim kurulu olarak şampiyonluğa odaklanmış vaziyeteyiz" diye konuştu. 




Teknik Direktör Burhan Yıldırım'a güvendiklerini ve eleştirilerin ön yargılı olduğunu anlatan Başkan Pala, "Takım hocası ile ilgili bazı eleştiriler var. Sabretmek lazım. Bu şehir bir ailedir. Bir bütündür. Bir aileyi bozmak istiyorsanız, zaten içerden bozarsınız. Ama biz istiyoruz ki herkes destek versin. Katkı da bulunsun. Yani hocanın eksikliğini görmekten çok biraz hocaya yardımcı olmak lazım. Biz yine teknik heyetimizin de hataları olsa oturup konuşacağız. Çünkü bu kurum takımın kurumu değildir. Halkın takımıdır. Aslında kurum da halkın kurumudur. Biraz sabretmekte fayda var. Bazıları Teknik Direktörümüz hakkında yorum yapıyor. Yetersiz olduğunu düşünüyorlar. Kariyersiz hoca diyorlar. Ya da teknik açıdan yeterli olmadığını söylüyorlar. Ama bu söylemler çok doğru değil. Dediğim gibi bekleyip göreceğiz. Umarım güzel başarılar elde edilir" diye konuştu. 

" STADIN ARKA TRİBÜNÜNÜN KULLANILMASINI İSTİYORUZ"
Daha sonra söz alan Basın Sözcüsü Naci Kaçmaz ise, maçların oynandığı stadın arka tribününün kullanılması için çalıştıklarını, kendi imkanları ile tribünlerin deprem sonrası hasarlı olup olmadığının analizlerini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Biz beton analizi yaptık. Onu da bizzat kendi bütçemizden yaptık. Bunu normal şartlarda AFAD gibi ilgili kurumların yapması gerekiyordu. Neticede bu kulüp bu memleketinse AFAD da bu memlekete hizmet ediyor. Stadımız depremden sonra ağır hasar raporu aldı ve kullanılamaz duruma geldi. Portatif tribünlerin yanı sıra arka tribünlerin de kullanılmasını istiyoruz. Bizim iki aydır çalışmalarımız sürüyor. Büyük ihtimalle açacağız. Çünkü stat şuan sağlam ve biz diğer taraftan sezon bittiğinden bu yana statla uğraşıyoruz" dedi. 
Kaçmaz, bazı şehirlerde birçok stat varken Van'a yeni statların yapılmamasının yanlış olduğunu ifade ederek, "Biz daha önce de söyledik. Bazı şehirlerde 5 stat varsa, bu yere altıncısını yapıyorlar. Hâlbuki Van'ın stadı yok. Kimse de ilgi göstermiyor. Bu stat, bildiğiniz gibi bu Van Büyükşehir Belediyespor'un malı değil.O yüzden herhangi bir şey de yapamıyoruz. Bari arka tribünler kullanılsın da taraftarımız maçı ayakta izlemesin" diye konuştu. 


Kaçmaz, yeni transferlerin de takıma güç kattığını sözlerine ekledi. 
Basın açıklaması sonrası yöneticiler ve oyuncular objektiflere poz verdi ve daha sonra idman başladı.