Yeni Şehir Stadı Bardakçı'ya Yapılacak

Daha önce Bostaniçi çevre yolu yanına yapılması planlanan 35 bin kişilik Atatürk Şehir Stadı Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve yerleşkesi yanında yer alan Bardakçı mahallesinde yapılacak. Vansesi'ne konuşan Ak Parti Van Milletvek

VAN 17.09.2014 12:09:36 0
Yeni Şehir Stadı Bardakçı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

 Gazetemizin üç yıldır haber,  yorum ve köşe yazılarıyla gündeme getirdiği,  yapımı için konuyu yakından takip ettiği Van’a yeni stat yapımında yeni bir gelişme yaşandı. Vansesi'ne konuşan  Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi 20 bin kişilik yeni stat için çalışmalara start verildiğini açıkladı.  Yapılacak stat ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Çiftçi yeni stadın YYÜ Zeve yerleşkesi yanında yer alan Bardakçı mahallesinde yapılacağını belirtti.

Yeni atanan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ile Van’a stat yapılması konusunda geçen hafta Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştüklerini belirten Çiftçi, “ Mevcut imar planında şehir stadı için Bostaniçi’nde bir arsa tahsis edilmişti. Gençlik Spor İl Müdürlüğü vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Bardakçı köyü yakınlarında yeni bir yer tespiti yapmış.  Yer tespiti sonrası Gençlik Spor Bakanlığı ile görüştük. Yaptığımız görüşmede Van’a stat yapılmasını dile getirdik.  Bize Türkiye’de yapılan bütün statları mevcut statların yerini değerlendirerek yaptıklarını ve yeni statlar için ayrı bir bütçe ayırmadıklarını belirtiler.  Van Atatürk Şehir Stadı’nın mevcut yeri yeni imar planında kısmen cami, kısmen park kısmen de valilik binası olarak ayrılmış. Bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. 

Biz
 iki türlü hareket edebiliriz. Ya burayı düzeltelim yada başbakanlık ile görüşelim bize Kalkınma Bakanlığından özel bir bütçe ayırsınlar. Fakat Kalkınma Bakanlığı işe iyi bakmaz Sayın Başbakanımız talimatı mevcut stat yerlerinin değerlendirilmesi ile çok daha güzel yeni statlar yapılıyor. Mevcut stat yerlerinin şehir merkezinde kaldığı için Van’da bunlardan bir tanesidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Valilik ile görüştük. Valilik mevcut yerden çıkmak istemiyor. Onlar bura ile ilgili imar tadilatını başlatacaklar. 
Biz
 iki türlü hareket edeceğiz. Düzenlemeler yapıp Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yerini gençlik spora vereceğiz. Daha sonra büyük bir alan olduğu için yeni yapılacak olan stadın finansmanını sağlamak adına tahsis yapılması yönünde çalışmalar olacak. Biz ayrıca Sayın Başbakan ve Kalkınma Bakanlığı ile görüşerek başka bir kaynak finansmanı bulmaya çalışacağız. Yaklaşık 10 gündür bu çalışmayı başlattık. Bunu bizzat vali beyle görüşeceğim. Biz orayı Gençlik Spor İl Müdürlüğüne vereceğiz ve değerlendirmelerini isteyeceğiz. Bunun karşılığında ise Gençlik Spor Bakanlığı da bize yeni bir stat yapsın diyeceğiz. Van’ın çok büyük bir ihtiyacıdır. Van’a mutlak suretle bu stat yapılacaktır. Van’a 20 bin kapasiteli modern bir stat için biz startımızı verdik” dedi.

İlhan Siyahtaş/ Vansesi Özel