Yeni kurulan dernek, konfederasyon olmayı planlıyor

Van’da Meslek Yüksek Okulu Teknikerleri tek çatı altında çalışmalarını sürdürmek üzere Van Teknikerler Derneği kuruldu. Derneğin kısa süre içinde örgütlenmesini tamamlayarak, konfederasyon oluşturmayı hedeflediği öğrenildi.

VAN 13.03.2019 19:05:05 0
Yeni kurulan dernek, konfederasyon olmayı planlıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

     Kent Merkezinde bir araya gelen Meslek Yüksek Okulu Teknikerleri faaliyetlerini daha sağlıklı yürütmek için Teknikerler derneği kuruldu.


               20 Şubat 2019 tarihinde bütün çalışmalarını tamamlayarak faaliyetlere başladıklarını belirten dernek başkanı Remzi İhtiyatoğlu, amaçlarının Meslek Yüksekokulu mezunlarını tek çatı altında bir araya getirerek, tüm hak ve hukuklarını savunmak olduğunu dile getirdi. İhtiyatoğlu, Kısa bir zaman içinde geniş bir alanda önemli çalışmalara imza atacaklarını vurgulayarak MYO mezun ve öğrencilerine çağrıda bulunarak gelip derneklerine üye olmalarını istedi.


            ‘Önce Federasyon sonra konfederasyon’
Dernekleşmeyle birlikte ilk adımı attıklarını da belirten İhtiyatoğlu şunları dile getirdi: ‘Teknikerler Derneği teknikerlerin yasal olarak sahip olduğu tüm hak ve hukuklarını savunmak amacıyla kurulmuştur. Dernek olarak lisans tamamlama mücadelesi verip iki yıllık olan eğitimleri lisansa tamamlamaktır.  Bunları gerçekleştirmek için önce bölge federasyonu oluşturmak daha sonra 3 federasyon bir araya gelerek konfederasyon oluşturup ve hakkımız olan Teknikerler Mesleği Odasını kurmaktır. Çalışma alanımız her ne kadar dernek olarak da  faaliyet göstermiş olsak bile, Türkiye'de teknikerler meslek odası olmadığı için aynı zamanda bir meslek odası olarak da faaliyetlerimizi yürütmekteyiz’ dedi.