Yaviç: Aktif göreve hazırım

Ak Parti İl Başkanlığı kongresine kısa bir süre kala başkanlık için aday olanlar sahneye çıkmaya başladı. 2007-2009 yılları arası Van'da il başkanlığı yapan Vesim Yaviç, gazetecilerle bir araya gelerek adaylığını açıkladı.

VAN 17.07.2017 18:11:43 0
Yaviç: Aktif göreve hazırım
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kurucuları arasında yer alan ve 2007-2009 yılları arasında il başkanlığı yapan Vesim Yaviç, Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı’nda gazetecilerle bir araya geldi.

   Konuşmasında gazetecilere davetlerine icabet ettikleri için teşekkür eden Yaviç, “Bugün burada sizlerle bir araya geliş amacımız, kamuoyunun çok yakından takip ettiği Ak Parti Van İl Başkanlığı adaylığımı sizler aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmaktır” dedi.

   Yeniden adaylığını açıklayan Vesim Yaviç, 21 Mayıs 2017 tarihinde AK Parti 3. olağanüstü Büyük Kongresisine değinerek konuşmasını sürdüren Yaviç, “Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongrenin; ‘Yeniden doğuş ve öze dönme’ sürecinin başlangıcı olduğu sözlerini anımsattı.

  Yaviç, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Erdoğan; başta il, ilçe ve belde teşkilatlarımız olmak üzere yerel yönetimlerde ‘metal yorgunluk’ olduğunu, bunu aşmak için de gerekli değişimleri vakit kaybetmeden yapacaklarını ifade ettiler. Ülke genelinde tüm AK Parti teşkilatlarımızı kapsayacak bu değişimin asıl amacı, halkla çok yakın, güçlü bir şekilde iletişime geçecek daha dinamik bir teşkilat yapısıyla partimizi 2019 seçimlerine hazırlamaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözleri sonrasında Ak Parti Van Teşkilatları özelinde de 16 yıllık birikimim, 7 yıllık il ve ilçe başkanlık tecrübemle bu önemli süreçte yeniden il başkanı olarak aktif görev almaya hazırım” dedi.

   Yaviç, yeni döneme değinerek, “Teşkilatlarımızdaki görevlendirmeler bir nöbet değişimi ve bayrak yarışı olup, inşallah bu yeni dönem eski ile yeninin kaynaşmasına, ortak aklın gelişmesine, liyakat esaslı görevlendirmelerle çok daha önemli hizmetlerin ilimize kazandırılmasına, gönüllerin birleştirilmesine, bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya ve hep beraber Van’ı 2019 ve 2023 hedeflerine daha güçlü bir şekilde taşımaya vesile olacaktır. Bu duygularla AK Parti Van İl Başkanlığına adaylığımın partimize, teşkilatlarımıza ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.