YAŞASIN İSLAM İDEOLOJİSİ

Nuri Pakdil'den Kudüs seyahatinde İbrahimi yürüyüş

VAN 29.03.2015 12:09:52 0
YAŞASIN İSLAM İDEOLOJİSİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Üstad Nuri Pakdil'in Kudüs seyahatinde dünkü durağı Kudüs'ün güneyinde bulunan El-Halil şehri oldu. El-Halil'de Hz. İbrahim Camii'ni ve kabrini ziyaret ederek dua eden Pakdil, hem İngilizce hem Türkçe "Yaşasın İslam ideolojisi! Yaşasın Türkiye!" dedi. 

SALİHA SULTAN'ın Vahdet'teki haberine göre, TİKA’nın onur konuğu olarak Kudüs’te bulunan üstad Nuri Pakdil, seyahatinin üçüncü gününde 94 yılında 29 kişinin şehit olmasıyla sonuçlanan kanlı baskınla gündeme gelen ve o günden beri yarısı sinagoga dönüştürülen Hz. İbrahim Camii’ni ziyaret etti. TİKA Başkanı Serdar Çam’ın özel ilgisi ve ev sahipliği eşliğinde El-Halil’de bulunan “Eski Kent” i ve çarşıyı gezen üstad Pakdil, gördüğü Filistinli Müslümanlarla Arapça kardeşlik ve vahdet mesajları veren sohbetler etti. izmir eskort

YAŞASIN İSLAM İDEOLOJİSİ

Girişini İsrail’in demir kapılarla kapattığı ve iki adet güvenlik noktası yerleştirdiği ve Müslümanların kontrolden geçerek girdiği İbrahim Camii’nde iki vakit arası ziyarette bulunan üstad Pakdil, caminin içinde bulunan Hz. İbrahim’in kabrinde dua etti. Kabrin önünde önce İngilizce, sonra Türkçe “Yaşasın İslam ideolojisi! Yaşasın Türkiye!” dedi. 

KUDÜS’Ü ÇOK SEVİYORUZ

Konuşmasına Hz. İbrahim’e Fatiha okuduğunu söyleyerek devam eden üstad Pakdil, “Nur içinde yatsın. Hz. İbrahim büyük peygamberimizdir. İbrahimi yürüyüş İslam ideolojisinin gerektirdiği dinçliği sağlamak için hepimize gereklidir. Tamamen bu amaçlıdır. Peygamber efendimiz Miraca çıkarken son ayak bastığı yer Kudüs’teki mübarek taştır. O taş da onunla miraca çıkmak istemiş, Efendimiz sen burada kal demiştir. Onun için biz Kudüs’ü çok seviyoruz. Kudüs’ü Allah korusun. Şu anda da El-Halil şehrinde Hz. İbrahim’in mezarı başındayız. Zaten ben her akşam bütün nebilerimize dua okuyorum. Bundan da büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

basliksiz-3-120.jpg

EL HALİL ŞEHRİNDE HAYALET ÇARŞI 

El-Halil şehrinde “Eski Kent” diye tabir edilen ve İstanbul’da bulunan Kapalı Çarşı’ya benzeyen El-Halil Çarşısı’nda bulunan ve sahipleri Filistinli olan birçok dükkanın kepenkleri kapalı. Şüheda Caddesi’nde bulunan bu dükkanlar, İbrahim Camii’ne yapılan operasyon sırasında bölge aylarca kapalı kaldığı için iş yapamaz hale gelmiş. Çarşıda bulunan esnaf, normalde kazancını İbrahim Camii’ni ziyaret edenlerin yaptığı alışverişten sağlıyor. 




İBRAHİM CAMİİ’Nİ GÖZETEN TÜRK POLİSLE

1997’de İtalya, İsveç, Türkiye, Norveç, Danimarka, İsviçre tarafından kurulan TIPH tarafından da gözlem altında tutulan El-Halil’de, İbrahim Camii çevresinde TIPH’te görev yapan Türk polisler de bulunuyor. Bölgede Filistinli Arapların nüfusunun yoğun olmasına rağmen, 400 İsrailli yerleşimci bulunuyor. Bu 400 yerleşimci 2500 İsrail askeri tarafından korunuyor. Şehrin sokaklarında adım başı ikili, üçlü guruplar halinde gezen ve tepeden tırnağa silahlı İsrail askerlerine rastlanıyor. Fotoğrafta TİKA heyetinin El-Halil gezisi sırasında İbrahim Camii’nin önünde karşılaştıkları ve heyetle sohbet eden iki Türk polisi görülüyor. 


GİRİŞ İSRAİL KONTROLÜNDE YAPILIYOR

1994 yı­lın­da ope­ras­yo­na uğ­ra­yan ve 29 ki­şi­nin şe­hit ol­du­ğu İb­ra­him Ca­mi­i’­ne gi­riş El-Ha­lil Çar­şı­sı­’n­dan ya­pı­lı­yor. Çar­şı­’dan Ca­mi­i’­nin ol­du­ğu böl­ge­ye gi­riş­te de­mir par­mak­lık­lı ge­çiş nok­ta­sı kul­la­nı­lı­yor. Ca­mi­i’­nin gi­ri­şin­de ise İs­ra­il as­ker­le­ri­nin nö­bet tut­tu­ğu ve ara­ma yap­tı­ğı bir kon­trol nok­ta­sı da­ha bu­lu­nu­yor. İçe­ri­de bu­lu­nan Hz. İb­ra­hi­m’­in kab­ri­nin bu­lun­du­ğu oda­nın bir bö­lü­mü ka­pa­tıl­mış. Hz. İb­ra­hi­m’­in kab­ri­nin ca­mi­i için­de bu­lu­nan pen­ce­re­si Müs­lü­man­la­rın, dı­şa­rı­da bu­lu­nan pen­ce­re­si Ya­hu­di­le­rin zi­ya­re­ti­ne açık.