Yaşar Kemal Parkı'na akın

Van'da son zamanlarda havaların da ısınması ile birlikte özellikle akşam saatlerinde vatandaşlar kendilerini dışarı atıyor. Vatandaşların ailesiyle oturup, çocuklarının da oyun oynamasını izleyeceği serin bölgelerin başında İskele

VAN 4.08.2015 12:48:19 0
Yaşar Kemal Parkı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Son zamanlarda havaların ısınması ile birlikte vatandaşlar kapalı ortamdan kaçıyor. Özellikle akşam saatlerinde serin bölgeler arayan vatandaşların birçoğu sahilleri doldururken, kimi aileler de semaver çayı içip sohbet edeceği parkları tercih ediyor. Van'da en uygun yerlerden biri de İskele'deki Yaşar Kemal Parkı.
 
BÖLGENİN EN BÜYÜK ÇOCUK OYUN GRUBU…
80 bin metrekarelik alanı ile bölgenin en büyük parklarından biri olan ve içindeki çocuk oyun grupları ile büyük ilgi gören Yaşar Kemal Parkı, son yıllarda her alanda yeniden düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda Yar Kemal Parkı'nı yeniden düzenleyerek, Bölgenin en büyük çocuk oyun grubunu kurdu. 300 çocuğun aynı anda oynayabileceği bir grup kuran Büyükşehir Belediyesi ayrıca parka; 6 WC, tenis kortu, basketbol, voleybol sahası ile bir kafeterya yapıyor.
Yaşar Kemal Park'ında uzun bir süredir çalışmalar devam ederken, parkın tüm alanları yeniden düzenlendi. İlk olarak parka otomatik sulama sistemi kuran Van Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü daha sonra park alanının çimlendirmesini yaptı.
Parkın lavabo, tuvalet ihtiyacının karşılanması için 6 adet WC kuran Belediye, parkın belirli alanlarına da konteynırlar yerleştirdi. 300 çocuğun aynı anda oynayabileceği bir grup kuran Büyükşehir Belediyesi, oyun grubunun yanında ise 11 adet fitnes aracı yerleştirdi. Grubun kurulmasının ardından aileler, çocuklarını da alarak parka akın ediyor.
 Parkın geniş bir bölümünde çocuk oyun grubu bulunması en fazla çocukları sevindiriyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan Seda Arslantosun isimli vatandaş, "Bugün akşamüstü ailemizle birlikte İskele Yaşar Kemal Parkı'na geldik.  Buralar gerçekten de güzel yerler. Son iki yıldır Kırşehir'de ikamet ettiğim için uzun süredir buralara gelmemiştim. Çocuk oyun grupları ve fitness araçları parka renk katmış. Fırında pişirilmiş tuzlu balığımızı yedikten sonra burada semaver çayımızı içip doyasıya sohbet ettik. Van her yönüyle güzel bir şehir. Buraların da korunmasını istiyoruz" dedi.
Öte yandan bazı vatandaşlar ise parktaki yürüyüş parkurlarını kullanarak spor yapmanın yanı sıra keyifli saatler yaşıyor.

Bölge: Bişar Ulutaş