YAPIN DEMEKLE OLMUYOR

2009 yılından beri yapılması planlanan Başkale Meslek Yüksek Okulu (MYO) inşaatına bir türlü başlanamadı. Her platformda bunu dile getiren Başkale Belediye Eş Başkanı İhsan Güler, okulun yapılması şartıyla kendilerine bağışlanan a

VAN 5.05.2015 10:23:24 0
YAPIN DEMEKLE OLMUYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Her yıl yetkililer tarafından 'yapılacak' şeklinde sözler verilen Başkale Meslek Yüksek Okulu (MYO) bir türlü yapılamadı. Başkale'ye bu okulun taşınması için yıllardır mücadele veren ve her platformda bunu dile getiren Başkale Belediye Eş Başkanı İhsan Güler, bu yatırımın Başkale'den esirgenmemesi gerektiğini ve Başkale'nin buna ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

GÜLER: ARSA GERİ ALINDI
Okulun yapılması şartıyla kendilerine bağışlanan arsanın sahibi tarafından geri alındığını ifade eden Güler, "Başkale MYO 10 seneyi aşkın bir süredir, YYÜ'nün bünyesinde olmasına rağmen Başkale'ye bir türlü taşınamadı. Bir vatandaşımız 20 bin metrekare bir arsa bağışında bulunmuştu. Ancak okulun yapılması şartıyla bu arsayı bize veren vatandaşımız 4 yıldır yapılmayan okul yüzünden arsasını bizden geri aldı" dedi.

"GÜVENLİK BAHANESİNİ YADIRGIYORUZ"
"Güvenlik gerekçesiyle Başkale'ye 2 yıllık MYO yapılmıyor" söylentilerinin olduğunu belirten Güler, "Biz bunu yadırgıyoruz. Başkale'de yüzlerce öğretmen, polis ve asker var. Bugüne kadar Başkale halkı bunlara karşı en ufak saygısızlıkta bile bulunmamıştır. Dışarıdan gelen misafirleri baş tacı olarak kabul ediyoruz. Bu okulun Başkale'ye taşınması büyük bir katkı da sunacaktır. Ne olur bu yatırımı Başkale'den esirgemeyin, Başkale'nin buna ihtiyacı var" diye konuştu.

KAZANKAYA: YAPIN DEMEKLE OLMUYOR 
Başkan Güler'in sözleri üzerine konuşan Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, "Hemen gelin yapın demekle olmuyor" şeklinde ilginç bir savunmada bulundu.
"Güvenlik gerekçesiyle Başkale'ye 2 yıllık MYO yapılmıyor" söylemine de cevap veren Kazankaya, şöyle dedi: "Güvenlik nedeniyle yapılmıyor söylemi kesinlikle doğru değildir. Yaklaşık 3 yıl önce biz arsayı aldık. Depremden dolayı biz yatırımı yapamadık. Yatırımı yapamadığımız için de arsayı teslim ettik. Belediye Başkanı Güler 'hemen gelin yapın' diyor. Bu hemen olmuyor. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bir binası var. Eğer uygunsa süreç tekrar başlayacak."

GÜLER: 6 YILDIR BEKLİYORUM
Kazankaya'nın konuşması üzerine tekrar söz alan Güler, "6 yıldır bekliyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü binasının tadilatı için de ne gerekiyorsa da yardımcı olmaya hazırım" ifadelerini kullandı.

VALİ TAŞYAPAN DA RET ETTİ
Van Valisi İbrahim Taşyapan da "Güvenlik gerekçesi söylentilerini" ret etti ve böyle bir şeyin olamayacağını söyledi.Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş