Yapılandırmada sürenin uzatılması sevindirdi

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (Van SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, alacakların yapılandırılmasıyla ilgili süre uzatımı kararının, vergi borçlarını halen yapılandırmayanlar açısından sevindirici b

VAN 4.10.2018 11:14:33 0
Yapılandırmada sürenin uzatılması sevindirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

7143 Sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırılan alacakların 01.10.2018 olan ilk taksit ödeme süresi 15.10.2018'e kadar uzatıldı.
Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. 
Konuyla ilgili gazetemize konuşan Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, kararı olumlu karşıladıklarını söyledi.
Birkaç kez süre uzatımına gidildiği halde halen vergi borçlarını ödeyemeyenler bulunduğunu ifade eden Şahin, bu kararın vergi mükelleflerine yeni bir nefes olacağını söyledi.
Van’da da halen birçok kimsenin yapılandırmayla ilgili sıkıntısının bulunduğunu söyleyen Şahin, “Kesin rakamı bilmiyoruz, ama bu konudaki sıkıntılar bize yansıyor, maddi nedenlerle halen vergisini ödeyemeyen, borcunu yapılandıramayanlar var. Bu onlar açısından sevindirici bir haber. Sürenin uzatılması iyi oldu” dedi. 
Şahin, yapılandırmanın son gününde de banka sistemlerinde çökme meydana geldiğini, birçok kişinin de bu nedenle yapılandırmadan faydalanamadığını belirterek, “Zaten süre uzatılmasının bir nedeni de bu sistemde yaşanan sıkıntıdır. Tabi bir anlamda, yeni bir fırsatın da önü açılmış oldu. Yapılandırmadan faydalanmayanlar umarım bu süre içinde sorunu çözerler” diye konuştu.
Haber: Mürsel Öner

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi
istanbul jigolo