Yapılandırmada son tarih 31 Aralık 2014…

Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen yasanın yürürlüğe girmesinin ardından özellikle SGK İl Müdürlüğü önünde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. SGK yetkilileri ise, vergi borçlarının 1 Aralık'a kadar, ama SGK yapılandırmalarının 31

VAN 27.11.2014 09:52:41 0
Yapılandırmada son tarih 31 Aralık 2014…
Tarih: 01.01.0001 00:00
         

           Türkiye'nin en kapsamlı yapılandırma paketiyle öğrenciden esnafa, çiftçiden işadamına kadar 20 milyonu aşkın yurttaşın prim, vergi, idari para cezalarını yeniden yapılandıran yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren ülkenin birçok şehrinde olduğu gibi Van'da da yapılandırma yoğunluğu yaşanıyor. 

       BORÇLARIN YAPILANDIRMASI SÜRÜYOR
        Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik düzenleme ile vatandaşlar devlete olan borçlarını yapılandırıyorlar. Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırması olarak nitelendirilen yapılandırma çalışmalarına vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyorlar. Özellikle Bağkur borcundan dolayı emekli olamayan vatandaşların ilgi gösterdiği yapılandırma çalışmalarında borcunu yatıran mükelleflere emeklilik hakkı doğuyor. Sabah erken saatlerde gelerek sıraya giren ve borcunu yapılandırmak isteyen mükellefler, bir an önce yapılandırmaktan faydalanmak istiyor.
Yapılandırma tarihinin yaklaşması ile Van'daki Sosyal Güvenlik Kurumu büyük bir yoğunluk yaşıyor. 1 günde sadece 60 kişiye hizmet vermekle sınırlı kalan kurum, hizmetin düşük olmasının sebebini bilgisayar sistemlerindeki arızalara bağlıyor. 

           Ayrıca bağ kur borçlarının yapılandırma tarihi vergi borçlarının son tarihinin karıştırıldığını ifade eden SGK yetkilileri, vergi borçlarını 1 Aralık 2014 olduğunu, ancak SGK yapılandırmalarının başvurularının son tarihinin 31 Aralık 2014 olduğunu ifade ettiler. 

            Büyük yoğunluğa rağmen, gece geç saatlere kadar çalıştıklarını belirten kurum yetkilileri, vatandaşın işinin daha çabuk yapılması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Vatandaşlar ise başvurunun son tarihinin mutlaka uzatılması gerektiğini belirtti.  

Bölge: Fehmi Tekdur