Yapıcıoğlu, Doğruhaber Gazetesi’ne yapılan saldırıyı kınadı

“Bir gün onların da gömleğinin arkadan yırtıldığını herkes görecektir”

VAN 25.10.2016 11:12:27 0
Yapıcıoğlu, Doğruhaber Gazetesi’ne yapılan saldırıyı kınadı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Doğruhaber Gazetesi’ne yapılan silahlı ve molotoflu saldırıya kınayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, farklı basın kuruluşlarına yapılan saldırılarda şiddetli tepki verenlerin aynı tepkiyi bu saldırıya da göstermesi gerektiğini belirtti.

 Elazığ’da düzenlediği basın toplantısı sonrası, haklarında açılan davanın beraat kararıyla sonuçlanmasın ardından Türkiye’ye dönen İhya-Der üyelerini ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İstanbul’da Doğruhaber Gazetesi’ne yapılan saldırıyı kınadı.

İhya-Der üyelerine geçmiş olsun dileklerini ileten Yapıcıoğlu, binlerce masum insanın halen cezaevinde olduğuna dikkat çekti.

Zulme uğramış mazlumların ahının yerde kalmadığını ifade eden Yapıcıoğlu, “Zulmedenler, hiç tahtlarının yıkılmayacağını zannederken öyle şiddetli bir sille yediler ki… Sizi haksız yere mahkûm ettiler ama o zulüm şimdi sona ermiş gibi görünüyor. Fakat hâlâ bu durumda olan binlerce insan var. Darısı onların başına, diyelim. Allah onların yaşadığı mağduriyetlerinde son bulduğunu görmeyi nasip etsin. Özellikle de onların yolunu gözleyenlere. Zulüm devam etmez bir gün bir yerde noktalanacak.” dedi.

Yapıcıoğlu’nun, İhya-Der eski Başkanı Mehmet Fatih Demirtaş’a dava nedeniyle yurt dışında kaç yıl kalmak zorunda olduklarını sorması üzerine Demirtaş, “Bizim mağduriyetimiz diğer kardeşlerimize göre çok fazla sürmedi. 6 yıl kaldık.  20, 25 yıldır cezaevlerinde olanlar varken bizim mağduriyetimiz önemli değil onlarınkinin yanında.” diye cevap verdi.

“Bir gün onların da gömleğinin arkadan yırtıldığını herkes görecektir”

Yapıcıoğlu bunun üzerine şöyle konuştu: “Neticede herkesin imtihanı kendi gücüne göredir. İmtihan ne kadar ağır olursa ona sabretmenin mükafatı da o kadar büyük olur. Allah-u Teala inşallah onlara da ecirlerini verecektir. Bir gün onların da gömleğinin arkadan yırtıldığını herkes görecektir ve başı dik bir şekilde onurlarıyla dışarıya çıkıp yeniden aramıza katılacaklar, toplumun arasına karışacaklar  inşallah.”

Doğruhaber Gazetesi’ne saldırı

Basın mensuplarının sorusu üzerine Doğruhaber Gazetesi’ne düzenlenen saldırıyı da değerlendiren Yapıcıoğlu, “Saldırıda çok şükür herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Fakat her halükarda bir basın kuruluşuna saldırının olması çirkin. Bu saldırıyı biz şiddetle kınıyoruz. Bunun, Doğruhaber Gazetesi’nin günlük çıkmaya başlamasıyla ilgili olup olmadığını zaman gösterecek ama ne olursa olsun, kim tarafından yapılırsa yapılsın kınanması gereken bir saldırı. Basının şunu takip etmesi lazım, farklı basın organlarına veya bir gazeteciye bundan çok daha küçük bir saldırı olduğu halde pek çok basın kuruluşu veya gazeteci çok şiddetli tepki veriyorlardı. Biz de izleyeceğiz bakalım bu olaya kim ne kadar tepki verecek?” diye konuştu. (Ebubekir Yavuz, Sinan Bilici- İLKHA)