Yanlış park yüzünden trafik felç oldu

Van'da trafiğin yoğun olduğu güzergâhlarda özellikle Cumhuriyet Caddesi üzerinde çift park yapan bazı otomobiller trafiği felç ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı otobüsler, ikili park yapan araçlar yüzünden dakikalarca durmak m

VAN 1.12.2017 09:40:35 0
Yanlış park yüzünden trafik felç oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

    Van'da işlek caddelerde ikili park yapan otomobiller yüzünden trafik adeta kilitleniyor. Özellikle kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde, yolda park eden başka bir aracın yanına ikinci park yapan otomobiller, büyük araçların geçişini engelliyor.
Bazı vatandalar araçlarını çift park yaparak, özellikle toplu taşıma araçlarının geçişlerine engel oluyor.
   Önceki gün Cumhuriyet Caddesi üzerinde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü binası önünde park eden başka bir aracın yanına ikili olarak park eden özel bir otomobil yüzünden, Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs geçemedi. Dakikalarca beklemek zorunda kalan otobüs, trafiğin kilitlenmesine neden oldu.
    Yanlış park özellikle toplu taşıma araçlarının geçişlerini engelliyor.
Büyükşehir Belediye otobüsü yanlış park yüzünden geçemeyince, şoför dakikalarca korna çaldı.
Bazı yolcuların ise otobüsten inmek zorunda kaldığı görüldü.
    Yolcular ve vatandaşlar ise bu duruma tepki göstererek, sorumsuz hareket eden otomobil sahibine tepki gösterdi.
Vatandaşlar Van'da bu tür sorunlar yüzünden trafiğin kilitlendiğini söyleyerek, "Böyle olursa trafik ne zaman düzene girecek? Bu şahıslarda anlayış yok mu? Yol ortasında aracını bırakıp gidiyorlar. Belediye otobüsü dakikalarca bekliyor. Eğer bunlara iyi bir ceza yazılsaydı, bu şekilde aracını bırakıp gitmezlerdi" yorumunu yaptılar.