‘YANLIŞ ANLAŞILDIK!’

3. Lig 3. Grupta mücadele Büyükşehir Belediyespor bu sezon ligdeki kötü gidişattan dolayı eleştirilerin odağı oldu ve olmaya devam ediyor. Tüm bu eleştiriler yapılırken geçtiğimiz hafta Bergama Belediyespor ile oynanan maçta çıkan olay

VAN 17.12.2014 12:10:07 0
‘YANLIŞ ANLAŞILDIK!’
Tarih: 01.01.0001 00:00
 PFDK’nın Vanspor’a Bergama Belediyespor’la oynamış olduğu maçta çıkan olaylar nedeniyle vermiş olduğu cezaları, futbol anlamında yaşanılan sıkıntıları ve futbolcuların hemen hemen her maçta aldıkları sarı ve kırmızı kartları Vanspor Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Muhsin Bayram ve birçok yönetici ile görüştük. Gazetemize konuşan Vanspor yönetimi ve Başkanı Bayram, PFDK’nın vermiş olduğu cezaları hak etmediklerin belirtti. Bayram’ın yanı sıra diğer yönetim kurulu üyeleri ise cezanın verilmesini yine basın mensuplarına yükleyerek, cezalarda basın mensuplarının pay sahibi olduğunu dile getirdi.

‘TAKIMIN PSİKOLOJİSİNİ DÜZELTMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Takımın kötü gidişatını değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Bayram, takımdaki psikolojiyi düzeltmeye çalıştıklarını ve bunu yüzde 50 oranında başardıklarını söyledi. Takımdaki kırmızı kart sayılarının fazla olmasını kabul ettiklerini vurgulayan Bayram, ancak bunu tasnif etmediklerini bunun dışında ayrıca çoğu kartı da hak etmediklerini belirtti. Takıma yeni takviyeler yapılacak mı sorumuza ise Başkan Bayram tam olarak bir çalışmalarının olmadığını ancak transfer için her takımda olduğu gibi transfer ile ilgilenen ve çalışmalar yapan arkadaşlarının olduğunu söyledi.

‘CEZALARI HAK ETMEDİK’

PFDK’nın başta futbolculara ve takıma verdiği cezaları hak etmediklerini söyleyen Vanspor Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Muhsin Bayram, olaylar ve sonrasında kendilerine yapılanlardan herkesin rahatsız olduğunu dile getirerek, “Bergama Belediyespor maçında oluşan olaylar ve sonrasında bize yapılanlardan hepimiz çok rahatsız olduk. Biz maçta yanlış anlaşıldık. Maçta taraftarlarımız saha içerisine kesinlikle inmedi. Futbolcumuz rakip futbolcunun boğazını kesinlikle sıkmadı. Sahaya yöneticisi arkadaşlarımızdan bir kaçı indi. Ancak onlarda olay çıkarmak için değil, olayı yatıştırmak için sahadaydı. Bunun yanı sıra sahadaki futbolcularımız rakip takımın futbolcularına bir şey olmasın diye futbolculara kalkan oldular. Burada maçı izleyen yetkililerde bize, bu durumu yetkili yerlere ileteceklerini söylediler. Ancak gittikten sonra gördüklerini tam tersi olarak yansıttı. Bize ve futbolcumuza verilen bu cezaları hak etmedik. Ancak biz buna rağmen bugüne kadar dediğimiz gibi bundan sonrada mücadele etmeye devam edeceğiz ve hiçbir zaman yılmayacağız.” Dedi.

BAYRAM: KIRMIZI KARTLARDAN RAHATSIZIZ

Kırmızı kartlar konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Bayram, yönetim olarak kırmızı kartları tasnif etmediklerini söyledi. Bayram, “Futbolcularımızla gereken görüşmeleri ve toplantıları yaptık. Bizde fazla alınan kırmızı kartlardan rahatsızız. Ancak şunu da belirtmek isterim ki birçok kartı da hak etmiyoruz. Birçok maçta aldığımız, ancak hak etmediğimiz kartlardan dolayı mağdur olduk. Bunun için çalışmalarımız var. Bunu da en kısa sürede düzene koyacağız. Bu kadar kırmızı kart elbette ki bizlere zarar veriyoruz. Bizde kendimize zarar vermemeliyiz. Bir birimizi yalnız bırakmamalıyız.” Dedi.

“ERTELENEN MAÇLAR ETKİLİYOR”

Vanspor’un ertelenen maçlardan da etkilendiklerini belirten Bayram, ayrıca takım olarak gün geçtikçe daha da iyileştiklerini vurguladı. Bayram konuşmasına şöyle devam etti:
“Takım olarak psikolojik anlamda sıkıntılarımız var. Ancak bu sıkıntıların iyileşmesi anlamında yol da kat ediyoruz. Takımdaki psikolojik sorunlarında çoğunu hallettik. Önümüzdeki son birkaç maçın ardından devre arasına gireceğiz. Ve bu ligin devre arasını iyi bir şekilde değerlendireceğiz. Geriye kalan gerek psikolojik gerekse de diğer sıkıntıları çözeceğiz. Takım olarak zor maçları kazanıyor, ama bazı maçları da kaybedebiliyoruz. Bu konuda ertelenen maçlarımız oldu ve sıkıntılar yaşadık. Ertelenen maçlar bizleri çok kötü etkiledi ve bu devam ettikçe etkilemeye de devam edeceğiz. Ertelenen maçlar sporcularımızı kötü etkilediği için bazı maçları da kaybettik.”

‘KÜME DÜŞECEK BİR TAKIM DEĞİLİZ’

Takımım başına geldikleri ilk gün takım olarak Play-Of oynayacaklarını belirten Bayram iddiasını sürdürerek küme düşecek bir takım olmadıklarını belirtti. Bayram, “Biz küme düşecek bir takım değiliz. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın ve korkmasın. Biz Play-Of için oynayan bir takımız. Biz Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak önümüzdeki yılların hedeflerini de şimdiden planlıyoruz. Bu yıl Play-Of oynayamazsak bile, önümüzdeki yıl kesinlikle Play-Of oynayacak ve üst lige çıkacağız. Bu nedenle önümüzdeki sezon için çalışmalarımızı yapıyor ve bir sonraki yıl için çalışıyoruz.” Sözlerine yer verdi.

BAYRAM: TRANSFER ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Transfer çalışmaları ile ilgili de değerlendirmelerde buluna Bayram şu ifadeler yer verdi: “Transfer çalışmalarımız her takımda olduğu gibi bizim takımımızda da var. Transfer ile ilgilenen ve yönetim kurulumuzda yer alan bir arkadaşımız var. Şuan itibariyle bir futbolcuyla anlaştık desek elbette ki yanlış olur. Bir futbolcu ya da futbolcular ile iletişime geçmiş ve anlaşmış değiliz. Ancak dediğim gibi her zaman bu tür çalışmalarımız var. Futbolcuları izleyen ve takip eden bir arkadaşımız var. Bir transfer olur mu derseniz. Bunu ileri ki zamanlarda göreceğiz. Ancak şuan bir futbolcuyla anlaşma yok.”

‘KENTİN STADYUMA İHTİYACI VAR’

Kentin stadyum ihtiyacının olduğunu söyleyen yönetim kurulu üyeleri ise “Kent olarak büyükşehir olduk. Ama buna rağmen kente stadyum yapılmadı. Diğer illerde birçok stadyum olmasına rağmen yeni stadyumlar yapılıyor. Ama deprem geçirmiş kentimize bir stadyum yapılmıyor. Bu konuda kötü niyet söz konusudur. Bunun yanı sıra hakemlerin ve diğer takımlarında bize karşı kötü niyetleri söz konusudur.” Sözlerine yer verdi. Yönetim kurulu üyeleri verilen cezalar hakkında ise, “Aldığımız cezalarda herkesin payı var. Buna bazı basın mensupları da dahildir. Özellikle birçok ulusal sitelerde ve gazetelerde okuduğumuz ve gördüğümüz kadarıyla hep Vanspor suçlandı ve bu da verilen cezalarda etkili oldu.” Dedi.


Önder ALTINAL – Şehrivan Özel