Yalçın’dan, kaçak yapıları yıktıran Çiçekli’ye teşekkür…

Van Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyon toplantılarının ikincisini Edremit’te gerçekleştirildi. Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Edremit’te sahili işgal eden yapıları yıktıran Edremit Kaymakamı ve Edremit Belediye Başkan Vekili At?

VAN 24.02.2017 20:10:33 0
Yalçın’dan, kaçak yapıları yıktıran Çiçekli’ye teşekkür…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Edremit İlçesi’ndeki koordinasyon toplantısı Edremit Kaymakamlığı’nda yapıldı. Genel Sekreter Yardımcıları Fazıl Tamer ve Salih Allahverdi’nin de katıldığı toplantıda konuşan Genel Sekreter Mustafa Yalçın, “Koordinasyon toplantısında temel eksiklikleri ve bu yıl içinde yapılacak çalışmaları konuşacağız” dedi.

 

   “BELEDİYECİLİK GÖNÜL İŞİDİR”

   Edremit’te sahili işgal eden yapıların yıktırılmasından dolayı Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’ye teşekkür eden Genel Sekreter Yalçın, “Çünkü belediyecilik bir gönül işidir, Şevkle heyecanla yapılırsa hizmetler sonuca ulaşır. Van Gölü’nün bir koruma kanunun olmadığını öğrendim. Tuz Gölü’nün, Beyşehir gölünün koruma kanunu varken maalesef Van Gölü’nün kıyı koruma kanununun olmaması üzücüdür. Bunun için gerekli mercilerle görüşmeler yaparak, yöre insanının deniz dediği Van Gölü’nü koruma altına alacağız. Bundan sonra hiç kimse gelişigüzel göl kıyısını işgale yeltenmesin. Buna kesinlikle izin verilmeyecektir. İnsanımıza hayatı daha yaşanabilir hale getirmek için çaba harcayacağız. Belediyeler insanımızın doğumundan ölümüne kadar her alanda hizmet üreten kurumlardır. Belediyecilik hizmeti bu açıdan mazeret kabul etmez, süreklilik arz eder. Bir yangın çıkmışsa buna müdahale edilir, bunun ertelenmesi olmaz. Bizler de mazeret üretmeden halkımıza en iyiyi vermenin çabası içindeyiz. Yaptığımız bu toplantılarla bir yol haritası çiziyoruz. Ayrıca biz hizmet üretirken kesinlikle kent estetiğini de ihmal etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

   ÇİÇEKLİ: “KAÇAK YAPILAŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ”

   Koordinasyon toplantısında konuşan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ise, ilçede imar durumunun revize edilmesi gerektiğini, ilçede bulunan resmi kurumlarla vatandaşların bütünleşmesi ve çabuk ulaşabilmesi için yeni düzenlemelerin ehemmiyetine dikkat çekerek, “Bizler imarı düzgün bir Edremit istiyoruz. Kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Sahillerin tümünü halka çok amaçlı parklarla yeniden kazandıracağız. Bunu da bu yaz mevsiminin ortalarına doğru bitirmek istiyoruz. Ayrıca Edremit’in güzel sahillerinin de ranta kurban gitmesine göz yummayacağız. Toki sakinlerinin de sahille buluşması için de, Büyükşehir Belediyesinin desteği ile bir otobüsün halkı sahile indirmesi için ring seferi düzenlemesi sözünü aldık” dedi.

   Çiçekli, Genel Sekreter Mustafa Yalçın ve ekibine Edremit’e verdikleri önemden ve burada yaptıkları koordinasyon çalışmalarından dolayı teşekkür etti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi