Yaklaşık 21 Bin enkaz kaldırıldı

SURİYE SINIRINDA ARINDIRMA İŞLEMİ

VAN 10.09.2013 12:20:39 0
Yaklaşık 21 Bin enkaz kaldırıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van depreminde adından sıkça söz ettiren Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü deprem sonrası da birçok çalışma ile başarılarını sürdürüyor. Van İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cafer Giyik, Van’da 2011 yılında yaşanan depremlerden sonra yaptıkları çalışmaları Şehrivan Gazetesine anlattı. Giyik, yaşanan depremler sonrası Van’da yaraların kısa sürede sarıldığını söyleyerek, 2011 yılında Van genelinde toplam 45 Bin 997 konut ve ahırın ağır hasar gördüğünü belirtti.

Deprem sonrası enkaz kaldırma çalışmalarının da hızlı bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Giyik, kendileri tarafından şuana kadar yaklaşık 13 Bin konut ve ahırın enkazının kaldırıldığını, vatandaşlar tarafından ise 7 Bin 500 konut ve ahırın enkazının kaldırıldığını belirtti. Giyik, geriye kalan 25 Bin 497 konut ve ahırın enkaz kaldırma çalışmalarının ise tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

 

GÜÇLENDİRMELER İÇİN SON GÜN 25 EKİM

Vatandaşların konutlarını güçlendirmeleri için verilen sürenin 25 Ekim’de sona ereceğini de sözlerine ekleyen Giyik, “Güçlendirmeleri yapılmayan binalar 25 Ekim’den sonra ağır hasarlı sayılıp yıktırılacaktır. Bu konuda vatandaşlar 25 Ekim’e kadar konutlarını güçlendirmeleri gerekiyor. Güçlendirmeleri yapılan binaları biler inceleyip kontrol ediyoruz.” Dedi.

Sadece depremde değil deprem sonrası da Van’ın sorunlarıyla ilgilendiklerini söyleyen Giyik, Van’daki barınmadan, su sorununa, tatbikatlardan eğitimlere kadar birçok konuyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

 

SURİYE SINIRINDA ARINDIRMA İŞLEMİ

AFAD bünyesinde bulunan Profesyonel KBRN ekibimiz Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımızın talimatı doğrultusunda Şanlıurfa’da bulunan Akçakale sınır kapısında konuşlandırıldığını da söyleyen Giyik, “Yaklaşık 4 aydır bölgede aktif halde görev yapan ekibimiz, bölgede kimyasal silah kullanımının artması şüphesi üzerine Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Akçakale sınır kapısına KBRN ünitesini kurmuştur. Sınırın sıfır noktasında ülkemize giriş yapan her türlü araç, insan ve malzemenin ölçümü profesyonel ekibimiz tarafından dikkatli bir şekilde yapıldıktan sonra girişlerine müsaade edilmektedir. Olası bir kimyasal tehdidine karşı Akçakale gümrük Müdürlüğü sahasında kurulan KBRN ünitesi ve dekontaminasyon çadırı aktif hale getirilmiş, gereken tüm önlemler ekibimiz tarafından alınmıştır.” Dedi.


Veysel İZGİ

AFAD Müdür Cafer Giyik Şehrivan’a konuştu: