Votel'den Rojava'ya gizli ziyaret: YPG'den tehdit!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel, Kobani'de SDG ve YPG'lilerle görüştü. Görüşmede YPG'lilerin Türkiye yada ÖSO'nun Menbic'e saldırması halinde Rakka operasyonunu durduracakları tehdidinde bulunduğu ileri sürüldü.

VAN 25.02.2017 11:41:29 0
Votel
Tarih: 01.01.0001 00:00
 ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel, Rojava'ya gizli bir ziyaret yaparak, çoğunluğunu YPG'lilerin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri komutanları ile biraraya geldi. ABD'li General Votel'in uçakla Kobani’deki ABD askeri havalanına indiği tahmin ediliyor. Görüşmede General Joseph Votel ile YPG komutanları Rakka Operasyonunu görüştüğü belirtildi. 

Konuya dair bir açıklama yapan QSD Sözcüsü Telal Silo, Joseph Votel’ın Rojava’da kendilerini ziyaret ettiğini söyleyerek, “Gerneral Votel ile bugün Rojava’da yaptığımız görüşmede bizlere destek vermeye devam edeceklerini söyledi” dedi.

ABD' li General Votel’ın OSD’den bazı askeri komutanlarla biraraya geldiğini dile getiren Telal Silo, “Görüşmeler oldukça olumlu geçti. Özellikle Fırat’ın Gazabı operasyonundaki gelişmeler ve ortak askeri işbirliğine dair konularda görüş alış verişi yapıldı” diye konuştu.

YPG, ABD'NİN, TÜRKİYE VE ÖSO'NUN DURDURULMASI İÇİN RAKKA KOZUNU OYNUYOR

komnews'un yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre YPG yetkilileri Votel'e, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Münbiç'e saldırması durumunda Rakka operasyonunu durduracaklarını ve saldırıya karşı Münbiç'e geçeceklerini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde El Bab'da Anadolu Ajansı'na söyleşi veren Türkmen ÖSO komutanı, El Bab'ın ardından YPG kontrolünde bulunan köyler ile Menbiç'i hedeflediklerini dile getirdi.

ABD Savunma Bakanlığı, Votel'in ziyareti hakkında bir açıklama yapmadı.