VOTAŞ hisseleri devredildi

Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait Van Organize Tarım İşletmeleri A.Ş.’nin (VOTAŞ) hisseleri, Van Ticaret ve Sanayi Odası iştirakçisi Van Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş.’ye törenle devredildi.

VAN 30.11.2017 18:02:08 0
VOTAŞ hisseleri devredildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce kiralama usulü ile Van Ticaret Borsası’ndan devraldığı VOTAŞ’ın hisse devri Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda yapılan törenle gerçekleşti.

   Törende konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, VOTAŞ’ın Van’da 10 yıl önce kurulduğunu belirterek, “VOTAŞ ilimizde bundan 10 yıl önce hayvancılığın, süt inekçiliğinin ve yem bitkciliğinin geliştirilmesi maksadıyla kurulmuş bir işletme. Yaklaşık 11 yıldır faaliyet gösteriyor ama geldiğimiz noktada kuruluş maksadına uygun bir gelişme gösterdiği söylemek çok mümkün değil. Çalışan birçok ünitesi var. Özellikle besicilik anlamında önemli işler yapıyor. Ancak kuruluş maksadında ki süt inekçiliği ve mandıra süt ürünlerinin üretilmesi noktasında Türkiye çapında hizmet veren bir işletme olarak gelişmesi biraz geride kaldı” dedi.

 

   “AMACIMIZ VOTAŞ’I ELDEN ÇIKARMAK DEĞİL”

   Vanlıların VOTAŞ’ın ülkede bir marka haline getirilmesi için bir araya gelmeleri gerektiğini ifade eden Vali Murat Zorluoğlu, “Yoksa arkadaşlarımızın eksikliğinden değil. Bizim amacımız VOTAŞ’ı elden çıkarmak değil. Kuruluş amaçlarına bağlı kalarak halkımızın paydaşlığına sunmaktır. Bir manada VOTAŞ’ı halka açmak. Sahibi olan halka devretmek istedik. Devletin koyduğu kurullar çerçevesinde bir süreç başlatıldı ve sürecin sonunda Van Ticaret ve Sanayi Odası VOTAŞ’a sahip çıktı. Biz bu kuruluşu bir şahsa veya bir kişiye vermek istemiyoruz. Bunu mümkün mertebe halka yaymak istiyoruz. Ben geldiğimden beri ‘Van’da bir araya gelip iş yapılamıyor’ sözünü çok duydum. Geçmişte bir kaç başarısız deneme olmuş. Ama ben Van’ın bunu yeneceğine ve başarılı işler yapabileceğine inanıyorum. Buna inandığımız içinde dedik ki VOTAŞ bu durumu değiştirmek için güzel bir örnek. Vanlılar bir araya gelsinler, hep birlikte VOTAŞ’ı ülke düzeyinde bir marka haline getirelim. Valilik olarak hukuken VOTAŞ’ı devrettik ama fiilen bu işin başındayız. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak Büyükşehir Belediyesi olarak ve Valilik olarak bir gözümüz hep VOTAŞ’ın faaliyetlerinin üzerinde olacak ve bizim istediğimiz istikametten bir sapma olduğunda da gereken müdahaleyi yapacağız” şeklinde konuştu.

   Her zaman VOTAŞ’ı izleyeceklerini kaydeden Vali Zorluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “VOTAŞ’ın yapacağı yatırımlar ve ileriye doğru yapacağı her hamlede VOTAŞ’ın yanındayız.  VOTAŞ’tan hisse alan vatandaşlarımızın yanındayız. Bunun bilinmesini istiyorum. İlimiz için çok değerli olan bu yatırım inşallah yeni yatırımlarla birlikte ülke düzeyinde ismini duyuran Konya ve başka yerlerdeki benzer bir kuruluş haline el birliğiyle getireceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak sembolik olarak hisse de alacağız. Hisselerin çoğunun satıldığını da duyduk. Bir tane hisse alan da var, 40 tane alanda. Zaten 40 taneden fazla hisse alınamıyor. Hisseler mümkün olduğu kadar çok insan tarafından alınsın tabana yayılsın diye böyle bir sınırlama koyduk. Yüzde 70 oranında hisse satışı gerçekleşmiş. Yani 2 bin 40 hissenin bin 500’ü satılmış. İnanıyoruz ki kalan bölümü de süratle satılacaktır. Başta da söylediğimiz gibi hep birlikte inşallah VOTAŞ’ı Van ekonomisine bir aktör olarak kazandıracağız.”

   Konuşmaların ardından devir sözleşmesine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman imza attı.

   Törene Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.